ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Η δύναμη της πίστης: Έγινε μητέρα στα 53 και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα σε όσες πιστεύουν ότι είναι αργά για να κάνουν παιδί

Η δύναμη της πίστης: Έγινε μητέρα στα 53 και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα σε όσες πιστεύουν ότι είναι αργά για να κάνουν παιδί
Advertisement

Το «θαύμα» της μητρότητας έζησε γυναίκα που έγινε μητέρα στα 53 της και αναπτερώνει το ηθικό σε εκείνες που προσπαθούν.

Η Κιμ είχε πάει πια 44 ετών και ήταν σε μια περίπλοκη και αδιέξοδη σχέση που δεν της διασφάλιζε την ευτυχία που ήθελε προκειμένου να αποκτήσει ένα παιδί. Όμως, η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές και πολλές φορές κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις, καθώς έγινε μητέρα στα 53 της.

«Όταν είσαι 44 ετών και δεν είσαι παντρεμένη, ο κόσμος σε ρωτάει τι έχει πάει στραβά μ’ εσένα», εξηγεί η ίδια. Τέσσερα χρόνια μετά, γνώρισε τον άντρα της ζωής της, τον Nova. Τότε κατάλαβε ότι αυτός ήταν ο κατάλληλος για να αποκτήσει οικογένεια μαζί του.

Η δύναμη της πίστης: Έγινε μητέρα στα 53 και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα σε όσες πιστεύουν ότι είναι αργά για να κάνουν παιδί - Εικόνα 1

Μητέρα στα 53: «Εξέτασα και την επιλογή της παρένθετης μητέρας»

«Γνώριζα ότι μπορεί και να μην ήταν γραφτό μου να αποκτήσω παιδί. Ωστόσο, ήμουν πρόθυμη να προσπαθήσω και να αποκτήσω με κάθε τρόπο.

Άρχισα λοιπόν να εξετάζω την επιλογή της παρένθετης μητέρας. Όμως, όταν το συζήτησα με τον γιατρό μου, με κοίταξε και μου είπε, γιατί να το κάνω αυτό.

Του είπα, είμαι 52 χρονών, τι επιλογές έχω; Κι όμως με ενθάρρυνε να προσπαθήσω να αποκτήσω μωρό με εξωσωματική. Μου έλεγε ότι το απίθανο είναι πιθανό».

Οι 12 ημέρες που περίμενε να βγουν τα αποτελέσματα ήταν οι πιο δύσκολες της ζωής της. Όμως όταν έμαθε ότι θα γίνει μητέρα, η χαρά της ξεπερνούσε κάθε φαντασία.

Τα σπουδαία αυτά νέα της χάρισαν πληρότητα και ο ερχομός του παιδιού συμπλήρωσε την ευτυχία που ζούσε.

Τώρα πια δεν κρύβει το πόσο χαρούμενη είναι που έγινε μητέρα ενός υπέροχου κοριτσιού, έστω και σ’ αυτή την ηλικία.

Τώρα, όπως λέει, μπορεί να απολαύσει κάθε στιγμή μαζί της, που παλαιότερα δεν μπορούσε λόγω της ζωής της.

Τι κι αν τη σχολίαζαν για την ηλικία που έγινε μητέρα; Εκείνη δεν διστάζει να απαντήσει τι θα κάνει όταν η μικρή πάει σχολείο κι αυτή θα είναι 70 χρονών.

Η δύναμη της πίστης: Έγινε μητέρα στα 53 και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα σε όσες πιστεύουν ότι είναι αργά για να κάνουν παιδί - Εικόνα 2

«Νιώθω σαν τον Μπέντζαμιν Μπάτον, μεγαλώνω αλλά νιώθω ότι…μικραίνω»

Η ιστορία της Κιμ μπορεί να εμπνεύσει κάθε γυναίκα που θέλει να γίνει μητέρα. Να μην βάζει εμπόδια τα χρόνια. Γιατί η αγάπη και η ευτυχία δεν έχει ηλικία.

Κι άλλωστε, όπως στην περίπτωση της Κιμ, όταν βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο στο πλευρό της, τότε η έννοια «μητέρα» έλαβε άλλες διαστάσεις. Η μητρότητα είναι το ωραιότερο δώρο για τη γυναίκα. Μη διστάζετε λοιπόν να δώσετε την αγάπη σας σε ένα παιδί. Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement