ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Λέρου: Εξαπατήθηκα από την κυβέρνηση – Δεν θα δεχτούμε μετανάστες από άλλες περιοχές

Δήμαρχος Λέρου: Εξαπατήθηκα από την κυβέρνηση – Δεν θα δεχτούμε μετανάστες από άλλες περιοχές
Advertisement

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απειλεί ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλλιας για το προσφυγικό, καθώς δήλωσε ότι νιώθει εξαπατημένος από την κυβέρνηση.

«Εξαπατήθηκα. Ξεκάθαρα σας το δηλώνω. Υπάρχουν δεσμεύσεις σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Υπάρχουν αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων δυστυχώς που δεν έχουν γίνει σεβαστές. Καταλαβαίνουμε το πρόβλημα αλλά δεν πρέπει να μεταφερθεί το ζήτημα στα νησιά μας καθώς θα έχει τρομερή συνέπεια στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας» δήλωσε.

Ολα ξεκίνησαν από την πληροφορία ότι πρόκειται να μεταφερθούν μετανάστες από την Χίο στην Λέρο.

Ο Δήμαρχος Λέρου επιβεβαίωσε την πληροφορία, καθώς, όπως είπε, ενημερώθηκε σχετικά από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα παρουσία και βουλευτών της Δωδεκανήσου.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο 91.5» της Κω, ο κ. Μιχάλης Κόλλιας τόνισε ότι οι δεσμεύσεις που είχε από όλους – από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον κάθε υπουργό – ήταν ότι:

  • Η διαχείριση των προσφύγων θα γίνεται στα διοικητικά όρια που βγαίνουν οι πρόσφυγες.
  • Δεν θα μεταφέρονται από άλλα σημεία της Ελλάδος
  • Θα αναχωρούν το συντομότερο δυνατόν

Τώρα όχι μόνο δεν θα φεύγουν σύντομα , αλλά «δημιουργούνται κέντρα κράτησης τουλάχιστον 25 ημερών» σημείωσε ο δήμαρχος αναφερόμενος στο νέο νόμο που ψηφίστηκε.

Για αυτό το λόγο, το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε την Παρασκευή , αποφάσισε ότι δεν θα επιτραπεί μία τέτοια εξέλιξη και η Λέρος θα αντιδράσει δυναμικά στην περίπτωση μεταφοράς μεταναστών προς το νησί – ακόμη και αν αυτό σημαίνει να μην επιτραπεί η προσέγγιση στο λιμάνι της Λέρου του καραβιού που θα μεταφέρει τους 250 μετανάστες.

«Δεν έχω παρά να υλοποιήσω τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που η απόφαση λέει δυναμικές κινητοποιήσεις . Να μην αφήσουμε να προσεγγίσει κανένα πλοίο με πρόσφυγες και μετανάστες εκτός των διοικητικών ορίων της Λέρου και από εκεί και πέρα, με τα μέσα που διαθέτει ο δήμος και με όσους κατοίκους το επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν, να αποτρέψουμε την παραμονή των ανθρώπων αυτών. Καλοπροαίρετα. Δεν είμαστε ρατσιστές αλλά δεν μπορούμε να αναλάβουμε βάρη τα οποία δεν μας αναλογούν».

O Δήμαρχος Λέρου, τόνισε για ακόμη μία φορά ότι ο ίδιος δέχτηκε να δημιουργηθούν δομές στο νησί με προϋπόθεση η φιλοξενία να είναι για λίγες ημέρες και η ταυτοποίηση να γίνεται άμεσα.

Πηγή

Advertisement