ΕΛΛΑΔΑ

Δικαστής του ΣτΕ προσφεύγει στο ΣτΕ κατά της προαγωγής συναδέλφου του -Δεν τηρήθηκε η επετηρίδα 

Δικαστής του ΣτΕ προσφεύγει στο ΣτΕ κατά της προαγωγής συναδέλφου του -Δεν τηρήθηκε η επετηρίδα 
Advertisement

Μετά την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου όπου ήταν εμφανής η δυσαρέσκεια των δικαστών για τις πρόσφατες προαγωγές, άρχισαν τα…όργανα και από την πλευρά των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου πληρώθηκαν οι θέσεις του προέδρου και τεσσάρων αντιπροέδρων.

Ο σύμβουλος της Επικρατείας Γ. Ποταμιάς (ο οποίος ήταν 15ος στην επετηρίδα) και δεν προήχθη σε αντιπρόεδρο, προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της προαγωγής του συναδέλφου του Ι. Γράβαρη.

Στην προσφυγή του, ο κ. Ποταμιάς υποστηρίζει ότι με την προαγωγή του κ. Γράβαρη, ο οποίος ήταν 18ος στην επετηρίδα, παραβιάστηκε το άρθρο 90 του Συντάγματος, που καθορίζει τα των προαγωγών των δικαστών. Οπως λέει, η βουτιά που έγινε στην επετηρίδα προσβάλλει τον πυρήνα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, ενώ τονίζει ότι δεν ζητήθηκε η προηγούμενη γνώμη της βουλής, όπως προέβλεπε ο νόμος Καστανίδη. Τέλος, υποστηρίζει ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 απαγορεύεται η αδικαιολόγητη ανατροπή της σειράς αρχαιότητας (επετηρίδα) των δικαστικών λειτουργών που διαθέτουν τα νόμιμα προσόντα προς προαγωγή στον βαθμό του αντιπροέδρου.

 

Πηγή

Advertisement