ΕΛΛΑΔΑ

Διεκόπη το πειθαρχικό για την Πολάκη: Δεν υπήρχε στον φάκελο ότι έκανε την κλοπή φαρμάκων

Διεκόπη το πειθαρχικό για την Πολάκη: Δεν υπήρχε στον φάκελο ότι έκανε την κλοπή φαρμάκων
Advertisement

Διεκόπη η συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου στο υπουργείο Υγείας, όπου εξεταζόταν η υπόθεση της Νεκταρίας Πολάκης για την κλοπή φαρμάκων από το ΠΑΓΝΗ, καθώς ο φάκελος που είχε σταλεί από το νοσοκομείο ήταν ελλιπής. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε εξερχόμενη η πρόεδρος του πειθαρχικού πανελληνίου ιατρικού συλλόγου που συμμετείχε στη συνεδρίαση του πειθαρχικού Ματίνα Παγώνη, η διαδικασία σταμάτησε καθώς ο φάκελος που εστάλη από την Κρήτη ήταν ελλιπής, γενικός και δεν υπήρχε παραπεμπτικό στο οποίο να κατονομάζεται το ποιος πήρε τα φάρμακα!

Με απλά λόγια ο φάκελος που εστάλη από το νοσοκομείο στο πειθαρχικό δεν ανέφερε το όνομα της γιατρού αν και η ίδια έχει ομολόγησε σε συνεντεύξεις της και σε δηλώσεις της ότι αυτή τα έχει πάρει. 

Τώρα ο φάκελος θα σταλεί πάλι πίσω στην Κρήτη και όταν επιστραφή ολοκληρωμένος θα συνεδριάσει ξανά το πειθαρχικό συμβούλιο. Εως τότο η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη θα συνεχίσει κανονικά να ασκεί τα καθήκοντά της. 

Οι δηλώσεις της κυρίας Παγώνη έχουν ως εξής: «Η διαδικασία σήμερα σταμάτησε διότι δεν εχει γίνει σωστά η διαδικασία παραπομπής της υπόθεσης από το νοσοκομείο της Κρήτης, ούτε έχει κατονομαστεί κάποιος υπεύθυνος. Γενικότερα, υπάρχει μια εισήγηση ότι υπάρχει απώλεια οπιούχων φαρμάκων. Τίποτε άλλο. Ο φάκελος επιστρέφει στο νοσοκομείο της Κρήτης. Το νοσοκομείο με εισήγηση του νομικού συμβούλου πρέπει να παραπέμψει πάλι από την αρχή τη διαδικασία, κατονομάζοντας για ποιο πειθαρχικό αδίκημα, ποιος και γιατί παραπέμπεται. Η διαδικασία θα έπρεπε να είχε γίνει σωστά απο το νοσοκομείο. Την ευθύνη την έχει το νοσοκομείο. Όταν το νοσοκομείο στείλει πίσω το φάκελο σε εμάς, τότε θα συνεχίσουμε. Ο φάκελος που εστάλη δεν είχε τη συγκεκριμένη παραπομπή για αδίκημα. Το υπουργείο ας δει ποιος έχει τις ευθύνες».

Πηγή

Advertisement