ΓΥΝΑΙΚΑ

ΔΙΔΑΞΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΤΩΝ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ

ΔΙΔΑΞΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΤΩΝ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ
Advertisement

Παρόλο που το ποσοστό των περιστατικών που καταγγέλονται είναι μικρό, στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, το ποσοστό σεksουαλικής κακοποίησης είναι περίπου 16%. 

Η εκστρατεία αυτή, «‘Ενα στα Πέντε» όπως ονομάστηκε, θέλει να βάλει τέλος σ’ αυτήν τη θλιβερή πραγματικότητα, να συμβάλλει στην πρόληψη, στην αντιμετώπιση και τελικά στον τερματισμό της παιδικής σεksουαλικής κακοποίησης.

«Το Μυστικό της Νίκης» έρχεται να μοιραστεί με γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά τον «κανόνα του εσώρουχου», να διδάξει στα παιδιά ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό άγγιγμα, και ότι υπάρχουν καλά και κακά μυστικά.

Επειδή οι καλές νεράιδες δεν εμφανίζονται, γονείς και εκπαιδευτικοί χρειάζεται να διδάξουν τον κανόνα και ότι κανένας δεν επιτρέπεται να αγγίζει στην περιοχή του εσώρουχου. Ακόμη και στα μικρά σε ηλικία παιδιά, τα οποία βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο σεksουαλικής κακοποίησης, δεδομένου ότι δυσκολεύονται να διαχειριστούν την απειλή.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement