ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Αν δείτε σε ΤΙ κατέληξε, ένα απλό Σπυράκι, θα σας Σηκωθεί η Τρίχα. (Σκληρές Εικόνες)

Αν δείτε σε ΤΙ κατέληξε, ένα απλό Σπυράκι, θα σας Σηκωθεί η Τρίχα. (Σκληρές Εικόνες)
Advertisement

 

Καθημερινά συμβαίνουν γεγονότα που μπορούν να αλλάξουν τις ζωές μας μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων. Πολλά φαίνονται άνευ σημασίας μέχρι που έχουμε την ευκαιρία να αναθεωρήσουμε μια πράξη ή μια απόφαση που έπαιξε καθοριστικό ρόλο μεταξύ ζωής και θανάτου.

Αν δείτε σε ΤΙ κατέληξε, ένα απλό Σπυράκι, θα σας Σηκωθεί η Τρίχα. (Σκληρές Εικόνες) - Εικόνα1

Ο 43χρονος οδηγός φορτηγού Brian Walker ξέρει ακριβώς πως είναι αυτή η στιγμή. Πριν από κάμποσο καιρό ένα εξόγκωμα εμφανίστηκε στο χέρι του, που δε του έδωσε σημασία. Σκέφτηκε ότι ήταν ένα τσίμπημα από έντομο, και το αγνόησε παρά τις εκκλήσεις της γυναίκας του να επισκεφτεί ένα δερματολόγο. Τελικά, η γυναίκα του του έκλεισε ένα ραντεβού.

Ο γιατρός τον έστειλε στο νοσοκομείο, όπου η διάγνωση ήταν μια σπάνια μορφή καρκίνου, ένας φλεγμονώδης μυοϊνοβλαστικός όγκος. Η μορφή αυτού του όγκου είναι τόσο σπάνια, που υπάρχουν μόνο 5 περιπτώσεις καταγεγραμμένες παγκοσμίως. Χάρη στην επιμονή της συζύγου του, ο Brian Walker γλίτωσε το ακρωτηριασμό ή ακόμα χειρότερα το θάνατο.

Αν δείτε σε ΤΙ κατέληξε, ένα απλό Σπυράκι, θα σας Σηκωθεί η Τρίχα. (Σκληρές Εικόνες) - Εικόνα2

Ο όγκος που συνέχισε να μεγαλώνει, έπρεπε να αφαιρεθεί χειρουργικά. Είχε φτάσει το μέγεθος του εγκεφάλου. Είχε ερυθρό χρώμα και συνεχώς ανάβλυζε πύον. Μέρος του χεριού του Walker έπρεπε να αφαιρεθεί, για να διασφαλιστεί η ολική αφαίρεση του όγκου. Υγιής δερματικός ιστός και μυς αφαιρέθηκαν επίσης, αφήνοντας ένα κενό στο χέρι του, που έπρεπε να αναδομηθεί με ιστό από την πλάτη του.

Αν δείτε σε ΤΙ κατέληξε, ένα απλό Σπυράκι, θα σας Σηκωθεί η Τρίχα. (Σκληρές Εικόνες) - Εικόνα3

Μια ασθένεια όπως ο φλεγμονώδης μυοϊνοβλαστικός όγκος, συνήθως αναπτύσσεται σε άτομα νεαρής ηλικίας και κυρίως σε γυναίκες. Η πρώτη φορά που εντοπίστηκε ήταν στους πνεύμονες ενός ασθενούς το 1939. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι είναι νεόπλασμα (μια μη φυσιολογική ανάπτυξη του ιστού που προκαλείται από την ταχεία διαίρεση των κυττάρων που έχουν υποστεί κάποια μορφή μετάλλαξης). Άλλοι, ωστόσο, πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύει μια ανοσολογική απόκριση σε μια λοίμωξη. Μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιοδήποτε σημείο του οργανισμού, αλλά μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί ανάπτυξη σε πνεύμονες, στον αμφιβληστροειδή, σε εσωτερικά όργανα και στο λεπτό έντερο.

Τα συμπτώματα του φλεγμονώδους μυοϊνοβλαστικού όγκου ποικίλουν ανάλογα με το σημείο ανάπτυξής του, αλλά μερικά από τα συνήθη σημάδια είναι τα εξής:

Πυρετός Απώλεια βάρους Πόνος Δυσφορά Νυχτερινή εφίδρωση Κοιλιακή μάζα Γαστρεντερική στάση Θρομβοκυττάρωση

Δυστυχώς, πολλά από αυτά τα συμπτώματα μιμούνται τα συμπτώματα από άλλες ασθένειες.

Αν δείτε σε ΤΙ κατέληξε, ένα απλό Σπυράκι, θα σας Σηκωθεί η Τρίχα. (Σκληρές Εικόνες) - Εικόνα4

Η έγκαιρη διάγνωση είναι ζωτικής σημασία για την υγεία μας. Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας.
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement