ΥΓΕΙΑ

Αυτό το σουτιέν μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο του μαστού

Αυτό το σουτιέν μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο του μαστού
Advertisement

Σε καμία γυναίκα αρέσει να υποβάλλεται σε μαστογραφία, αφού είναι μία δυσάρεστη και συχνά επώδυνη εξέταση. Ωστόσο, θεωρείται ένα «αναγκαίο κακό», καθώς αποτελεί ένα πολύτιμο διαγνωστικό εργαλείο για τον καρκίνο του μαστού.

Φαίνεται όμως πως σύντομα, ίσως να μπορέσουμε να την αποφύγουμε χάρη στη νέα τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Cyrcadia Health.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει το iTBra, ένα σουτιέν που μοιάζει πολύ με το αθλητικό σουτιέν, αλλά είναι ενσωματωμένο με μπαλώματα που παρακολουθούν τις αλλαγές θερμοκρασίας στον ιστό του μαστού και παρακολουθούν κάθε αύξηση της ροής του αίματος που εμφανίζεται συνήθως με την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων. Και δεδομένου ότι είναι ασύρματα συνδεδεμένο, μπορεί να στείλει τα δεδομένα σε ένα smartphone.

Οι πρώτες δοκιμές στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, που έγιναν πάνω σε 500 ασθενείς, ήταν πολύ ελπιδοφόρες. Στην πραγματικότητα, το ποσοστό επιτυχούς ανίχνευσης καρκίνου του μαστού ήταν 87% ακόμη και σε ασθενείς με πυκνό ιστό του μαστού, στο οποίο συχνά κρύβονται μικροί όγκοι.

Η εταιρεία συνεχίζει τις δοκιμές και ελπίζει να λάβει την έγκριση του Αμερικάνικου Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) από το φθινόπωρο του 2016.
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement