
Για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού έκανε λόγο η ηθοποιός Αθηνά Παππά, κάνοντας μια σοκαριστική εξομολόγηση στο φέισμπουκ.
«Είμαι μια γυναίκα όπως όλες μας που της έτυχε να περνάει τώρα μια από τις πιο χειρότερες ασθένειες και να δεχτεί απανωτά ψυχολογικά σοκ –διάγνωση- ακρωτηριασμός–χημειοθεραπείες. Δεν είναι εύκολο» γράφει μεταξύ άλλων στο κείμενο που δημοσίευσε. Σε αυτήν η ηθοποιός έχει ανεβάσει μια φωτογραφία της χωρίς μαλλιά, δίνοντας κουράγιο και δύναμη σε όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια θέση και ευχαριστώντας όλους όσους στέκονται δίπλα της. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η συγκλονιστική ανάρτηση της ηθοποιού
«Για μια άλλη φορά διαπιστώνω καθημερινά, πόσο ωραία είναι η ζωή , παρ όλα τα βάσανα τις στεναχώριες ,τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που έχει ο καθένας μας. Και ναι, ζούμε στην εποχή μιας πανδημίας που μας βρήκε απροετοίμαστους, μας ισοπέδωσε οικονομικά και ψυχολογικά, μας κρατάει σε αβεβαιότητα άλλαξε τις συνήθειες μας και προσθέτει περισσότερο άγχος στην καθημερινότητα μας.
Ωστόσο ας μην ξεχνάμε ότι ο καρκίνος, προϋπήρχε του ιού και συνεχίζει να “θερίζει” την ανθρωπότητα παρά την εξέλιξη της επιστήμης στον τομέα αυτό.
Η ανάρτηση, αυτή αφορά κυρίως τις γυναίκες που διαγνώστηκαν, νοσούν, η βρίσκονται σε θεραπεία για τον καρκίνο μαστού. Μέσα από αυτή, θέλω να δώσω, όσο μπορώ, ένα θετικό και αισιόδοξο μήνυμα για την αντιμετώπιση της ασθένειας να ενδυναμώσω και να εμψυχώσω με θάρρος , πίστη και δύναμη όλες μας ,για όλο αυτό που περνάμε, καθημερινά. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δεν είμαι ειδική , δεν είμαι ψυχολόγος, δεν είμαι ηρωίδα, δεν είμαι super girl –and super girls don’t cry- λέει το τραγούδι… δεν είμαι τίποτε άλλο παρά μια γυναίκα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει καθημερινά την ασθένεια, που κλαίει φοβάται πανικοβάλλεται, αλλά την ίδια στιγμή αγαπάει την ζωή , πιστεύει σε αυτή, θέλει να ζήσει, να δημιουργήσει, να υπάρχει, να αγαπά και να αγαπιέται να γελάει, να κλαίει, να γράφει, να σκηνοθετεί, να παίζει.
Είμαι μια γυναίκα όπως όλες μας που της έτυχε να περνάει τώρα μια από τις πιο χειρότερες ασθένειες και να δεχτεί απανωτά ψυχολογικά σοκ –διάγνωση- ακρωτηριασμός–χημειοθεραπείες .Δεν είναι εύκολο!!!
Μετά από την διάγνωση , και αφού πέρασα από σαράντα κύματα, με όλους τους φόβους τις αμφιβολίες και τα διλλήματα που μπορεί να έχει κάποιος σε αυτές τις περιπτώσεις, έστρεψα τον εαυτό μου βαθειά εντός μου. Διαπίστωσα ότι καθημερινά πέταγα μέσα μου σκουπίδια , άχρηστα πράγματα και συναισθήματα, προερχόμενα από προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις που με διέλυαν και με εξασθενούσαν ψυχικά και σωματικά με αποτέλεσμα να νοσήσω.
Συνειδητοποιώντας τα όλα αυτά είδα ότι αν θέλω να ζήσω, οφείλω να αγαπήσω πρωτίστως τον εαυτό μου.Από την αρχή! Έτσι όπως είναι τώρα και όχι όπως ήταν πριν.
Να αγαπήσω την τωρινή μου εικόνα και όχι να την αποστρέφομαι. Να την θαυμάζω και όχι να την λυπάμαι. Να μου αρέσει το άδειο μου χωρίς μαλλιά κεφάλι και να το δω σαν ευκαιρία για να δημιουργήσω εικόνες μαζί του. Να εξοικειωθώ με το τραύμα μου για να το γιατρέψω.
Είμαι ευγνώμων γι αυτό που μου συμβαίνει γιατί ήρθα πιο κοντά μου , ήρθα πιο κοντά σε αυτούς που αγαπώ.
Είμαι ευγνώμων για όλα όσα μου έχει δώσει μέχρι τώρα η ζωή!
Είμαι ευγνώμων γιατί δεν είμαι μόνη μου. Έχω ένα καλό σύντροφο που μου κρατάει το χέρι, που πιστεύει σε μένα και στην θέληση μου για την ζωή, που δεν με βλέπει και δεν με αντιμετωπίζει σαν αθενή, αλλά που κυρίως με αγαπάει, βαθιά, ουσιαστικά, συνειδητά.
Είμαι ευγνώμων γιατί έχω δύο αξιόλογα παιδιά που με στηρίζουν και με νοιάζονται που με γουστάρουν και με φροντίζουν ακόμα και από μακριά. ΄ Οπως μ αγαπούν και με νοιάζονται τα αδέλφια μου και λίγοι από τους πολλούς φίλους μου.
“Η ζωή είναι ωραία, μη λυπάσαι”
Πάνω απ όλα μετράει η αγάπη! Η αγάπη είναι φάρμακο, βάλσαμο για την ψυχή! Η αγάπη και η αποδοχή από ένα δικό σου άνθρωπο, την οικογένειά σου , τα παιδιά σου, τους φίλους σου. Δεν χρειάζεσαι πολλούς ακόμα και ένας φτάνει. Αρκεί αυτός να είναι πάντα εκεί δίπλα μας, κοντά μας.
Ακόμα και αν δεν έχεις κανέναν, είμαι εγώ δίπλα σου, είμαστε εμείς, είμαστε πολλές, που μπορείς να βρεις ανακούφιση , παρηγοριά, παρέα.
Είναι ο ήλιος, η θάλασσα, ο αέρας , το φως, η ίδια η ζωή που είναι μαζί σου και είναι εδώ ακόμα για σένα.
Μην πέφτεις!
Μην λυπάσαι!
Να χαίρεσαι κάθε στιγμή που αναπνέεις, κάθε στιγμή που βλέπεις το φως!
Η ζωή είναι ωραία! Και είναι στο χέρι μας να την ζήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε!
Με σύμμαχους και φίλους τους γιατρούς που εμπιστεύομαι και είναι άξιοι αναφοράς οι Flessas Ioannis Χειρουργός Μαστού @Παναγιώτης Δασκαλάκης, διευθυντής της Α Χειρουργικής του κέντρου Μαστού Έλενας Βενιζέλου ο Ογκολόγος Σπύρος Χαλικιάς και οι πιο παλιοί μου φίλοι γιατροί@Giorgos Kiosses ΩΡΛ και George Skarpas Ορθοπεδικός, που με συμβούλεψαν και στέκονται δίπλα μου στις δυσκολίες!
Επίσης μεγάλο στήριγμα για όλες εμάς, και το Alma Zois ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, που προσφέρει αφιλοκερδώς διάφορες υπηρεσίες. Photo by Vangelis Rassias»
-
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Η ιστορία της Στέλλας: Δυο φορές, ένα τέλος που δεν επέλεξα!
-
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Ντρέπομαι για τη νύφη μου! Φοράει μπλούζες με 10€!
-
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Η μητέρα μου, μου είπε ότι είμαι παιδί αλλουνού. Θέλω να βρω τον πατέρα μου αλλά νομίζω ότι είναι ο ξάδερφός της…
-
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Οι γονείς μας, μας εγκατέλειψαν. Η κακοποίηση στο ίδρυμα είναι η μόνη αγάπη που πήρα σαν παιδί
-
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Η σπιτονοικοκυρά με παρακολουθεί από το μπαλκόνι και μπαίνει σπίτι όποτε θέλει με κλειδί. Επιτρέπεται;
-
LIFESTYLE
Δώρα Τσαμπάζη: «Η μητρότητα για μένα είναι η απόλυτη μοναξιά που μετέτρεψα σε δύναμη και αισιοδοξία»
-
ΕΛΛΑΔΑ
“Υπάρχει αυτή η φήμη για μένα”: Πάολα, η πραγματική ηλικία, η σχέση με την κόρη της & τα “καρφιά” για Eurovision
-
ΕΛΛΑΔΑ
Νίκη Κεραμέως: «Ο 7χρονος γιος μου ακούει τη λέξη εκλογές και τρελαίνεται»
-
ΕΛΛΑΔΑ
Μην κάνετε το λάθος και σταματήσετε: Το κόλπο των ληστών που κάνουν στην εθνική και κλέβουν τα αμάξια
-
ΔΙΑΦΟΡΑ
Τεστ προσωπικότητας: Το ζώο που βλέπεις πρώτο “μαρτυράει” τις κρυφές πτυχές του χαρακτήρα σου
-
LIFESTYLE
To εξοχικό σπίτι της Χριστίνας Μπόμπα και του Σάκη Τανιμανίδη με τη παραμυθένια θέα είναι το στολίδι της Αντιπάρου
-
LIFESTYLE
Άριελ Κωνσταντινίδη: “Η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν με ήθελε αυτόφωτη κι επιτυχημένη. Με σκλάβωσε αυτός ο δεσμός”
-
LIFESTYLE
Ο ένας πιο όμορφος από τον άλλο… Τα παιδιά της Ντορέττας Παπαδημητρίου μεγάλωσαν και έγιναν γοητευτικοί νεαροί
-
LIFESTYLE
Νύφη & πεθερά αγκαλιά: Η Βίκυ Κάβουρα ποζάρει με τη μαμά του Γιώργου Τζαβέλλα και όλοι τις περνάν για αδερφές
-
LIFESTYLE
“Τους παντρεύετε;”: Η Μαρία Μπακοδήμου ποζάρει με τους 2 γιους της & το διαδίκτυο “παραληρεί” με την ομορφιά τους
-
ΚΟΣΜΟΣ
Γνωρίστηκαν στο διαδίκτυο, ετοίμαζαν γάμο και 2 χρόνια μετά συνειδητοποίησε ότι ο σύντροφός της ήταν.. γυναίκα
-
LIFESTYLE
Άννα Μπεζάν για Χριστίνα Παππά: «Είναι η επιτομή της χαζογιαγιάς»
-
LIFESTYLE
Αγνώριστος μετά την απομόνωσή του: Η πρώτη φώτο του Νότη Σφακιανάκη ύστερα από όλα αυτά που τον «τσάκισαν»
-
LIFESTYLE
Δανάη Μπάρκα για την κατάψυξη ωαρίων: «Όλα είναι εύκολα αρκεί να τα θες και να έχεις καλή ψυχολογία»
-
LIFESTYLE
Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: Δημοσίευσε φωτογραφία με τον Κίμωνα Κουρή
-
LIFESTYLE
Δημήτρης Αλεξανδρής: «Δεν με επηρεάζει η επιτυχία του Σασμού φέτος, εμείς είμαστε μια γενιά πολύ τυχερή»
-
LIFESTYLE
Έλλη Κοκκίνου: Ο γιος της έγινε 15 χρονών
-
LIFESTYLE
Γιάννης Κατινάκης: «Μου αρέσουν οι άντρες και είμαι πλέον αποδεκτός»
-
LIFESTYLE
Μεγακλής Βιντιάδης: «Συγχώρησα την Πωλίνα όταν έμεινε έγκυος από άλλον, μου το είπε τους πρώτους μήνες»
-
LIFESTYLE
«Ο λόγος που δεν του είπε να έρθει»:Ποια είναι η αιτία που η Μαρία Ηλιάκη δεν κάλεσε τον Μουτσινά στη Βάφτιση της κόρης της
-
LIFESTYLE
Ταλαιπωρημένος με κοντό ξανθό μαλλί: Πως εμφανίστηκε ο Sin Boy εμφανίστηκει μετά τις φήμες και είναι πραγματικά αγνώριστος
-
ΕΛΛΑΔΑ
Αστυνομικοί ήρωες μετέφεραν μικρό κοριτσάκι στο «Παπανικολάου» σε 8 λεπτά και του έσωσαν τη ζωή
-
LIFESTYLE
Βάνα Μπάρμπα: Συγκινεί για τον Θεόδωρο Πάγκαλο, «Κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο, με στήριξε σε πολλά πράγματα»
-
LIFESTYLE
Κυριάκος Κυανός: Ανακάλυψα τον καρκίνο, όταν είχα ένα ατύχημα στο πόδι που δεν θεραπευόταν
-
ΔΙΑΦΟΡΑ
Οι πιο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες της εβδομάδας