ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

Ασθενείς που νίκησαν το καρκίνο του μαστού περπάτησαν στη πασαρέλα και έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα

Ασθενείς που νίκησαν το καρκίνο του μαστού περπάτησαν στη πασαρέλα και έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα
Advertisement

Ενώ η εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης είναι πιο γνωστή ως ένα γεγονός που κυριαρχείται από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στον κόσμο, μια ομάδα ανθρώπων που επιβίωσαν από τον καρκίνο του μαστού ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα στην εκδήλωση συμμετέχοντας περήφανα στην πασαρέλα.

Η εκπομπή Cancerland έδειξε την Κυριακή το απόγευμα δεκάδες γυναίκες να περπατούν στην πασαρέλα φορώντας εσώροuχα της σειράς Ana Ono, με πολλές να επιδεικνύουν με περηφάνια τις ουλές της μαστεκτομής τους την ώρα που περπατούσαν.

Ασθενείς που νίκησαν το καρκίνο του μαστού περπάτησαν στη πασαρέλα και έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα - Εικόνα 2

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε ότι αυτά τα άτομα που περπατούν στη πασαρέλα μας δεν διαφέρουν από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που εμφανίστηκε στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης,” είπε η σχεδιάστρια της σειράς Ana Ono και επιζώσα από τον καρκίνo του μαστού, Donna Donofree, στο The Culture Trip.

Ασθενείς που νίκησαν το καρκίνο του μαστού περπάτησαν στη πασαρέλα και έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα - Εικόνα 3

Συνέχισε: “Θέλουμε να δείξουμε ότι δεν έχει σημασία αν έχετε διαγνωστεί με τον καρκίνο του μαστού ή έχετε κάνει μαστεκτομή, αν έχετε ορατά σημάδια ή ακόμα και τατουάζ στη θέση των θηλών σας.”

“Είστε ακόμα δυνατοί και sέξι.”

Ασθενείς που νίκησαν το καρκίνο του μαστού περπάτησαν στη πασαρέλα και έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα - Εικόνα 4

Είναι η δεύτερη ετήσια επίδειξη εσωpούχων για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς στη Νέα Υόρκη, η οποία ιδρύθηκε από την πάσχουσα από καρκίνο και ακτιβίστρια Champagne Joy, η οποία απεβίωσε τον Μάρτιο του 2017.

Ωστόσο, η κληρονομιά της συνεχίστηκε από άλλους που εργάζονται για την οργάνωση, οι οποίοι προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν το πρόσωπο αυτής της ασθένειας.

Ασθενείς που νίκησαν το καρκίνο του μαστού περπάτησαν στη πασαρέλα και έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα - Εικόνα 5

“Μέσω συζητήσεων για θέματα όπως η άνεση κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία ή τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με καρκίνο, η Cancerland παρέχει μια πλατφόρμα για την στήριξη των πασχόντων με καρκίνο του μαστού,” εξηγεί ο ιστότοπος της ομάδας.

Ασθενείς που νίκησαν το καρκίνο του μαστού περπάτησαν στη πασαρέλα και έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα - Εικόνα 6

Η Cancerland υποστηρίζει την έρευνα για θεραπείες που θα επεκτείνουν τη ζωή των ασθενών που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο τελικού σταδίου.

“Δεν είμαστε θύματα που βαδίζουν στο θάνατο με ροζ κορδέλες.”

“Επιλέγουμε να ζήσουμε πλήρως και φυσιολογικά τις ζωές μας, ενώ αποδεχόμαστε τα χαρακτηριστικά μιας νόσου που πλήττει 1 στις 8 γυναίκες κάθε χρόνο και σκοτώνει 108 Αμερικανίδες κάθε μέρα.

Ασθενείς που νίκησαν το καρκίνο του μαστού περπάτησαν στη πασαρέλα και έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα - Εικόνα 8

Στην επίδειξη, η οποία παρουσιάστηκε από την βραβευμένη με Oscar Mira Sorvino, υπήρξαν δεκάδες γυναίκες που περίμεναν τη σειρά τους στην πασαρέλα ενώ η οργάνωση βοήθησε στη συγκέντρωση χιλιάδων δολαρίων για έρευνα και την ευαισθητοποίηση του καρκίνου του μαστού.

“Ήταν μια όμορφη επίδειξη με πολλά όμορφα πρόσωπα,” γράφουν οι διοργανωτές στην επίσημη σελίδα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού στο Facebook.

“Ήταν απίστευτο το να είσαι μέρος αυτού, να συναντάς νέους ανθρώπους και να ακούς τις ιστορίες τους.”

Ασθενείς που νίκησαν το καρκίνο του μαστού περπάτησαν στη πασαρέλα και έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα - Εικόνα 10

“Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας στη φετινή Cancerland!”

Μία από τις συμμετέχουσες στην διοργάνωση, η 27χρονη Anna Crolland από τη Βόρεια Καρολίνα, δήλωσε στην τοπική υπηρεσία ειδήσεων News & Observer ότι αποφάσισε να συμμετάσχει στην πασαρέλα αφού είδε την έναρξη του διαγωνισμού στο Facebook.

Ασθενείς που νίκησαν το καρκίνο του μαστού περπάτησαν στη πασαρέλα και έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα - Εικόνα 11

“Πέρυσι παρακολουθούσα την επίδειξη μόδας της Cancerland X AnaOno στο Facebook με γέμισε με δάκρυα χαράς,” είπε.

Ασθενείς που νίκησαν το καρκίνο του μαστού περπάτησαν στη πασαρέλα και έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα - Εικόνα 12

“Ήταν πολύ συγκινητικό να βλέπω αυτές τις γυναίκες να περπατούν με υπερηφάνεια.”

“Ο καρκίνος του μαστού είναι κάτι παραπάνω από ροζ κορδέλες – είναι πραγματικές γυναίκες σαν εμένα που πεθαίνουν σε ηλικία 20, 30 και 40 ετών.”

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement