ΕΛΛΑΔΑ

Αρνητές γονείς κρατούν 34 παιδιά μακριά από το σχολείο και κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια τάξη

Αρνητές γονείς κρατούν 34 παιδιά μακριά από το σχολείο και κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια τάξη
Advertisement

Αρνητές γονείς στη Λάρισα κρατούν 34 παιδιά μακριά από το σχολείο, επειδή δεν συμφωνούν με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη σχολική κοινότητα.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, 24 μαθητές στην Πρωτοβάθμια και 10 στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δεν πηγαίνουν σχολείο, λόγω της άρνησης των γονέων τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τη χρονιά, αν συνεχίσουν να κάνουν αδικαιολόγητες απουσίες.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Παπαποστόλου «24 παιδιά στην περιοχή βρίσκονται εκτός του φυσικού τους χώρου, γιατί οι γονείς τους δεν αποδέχονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την φοίτηση των μαθητών στο σχολείο. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων κάνουν κάθε προσπάθεια να πείσουν τους γονείς να αναθεωρήσουν την στάση τους, αφενός γιατί η φοίτηση είναι υποχρεωτική, αλλά αφετέρου για ψυχολογικούς, εκπαιδευτικούς και συναισθηματικούς λόγους. Δεν πρέπει ούτε ένας μαθητής να βρίσκεται εκτός της σχολικής αίθουσας».

Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να μεταπείσουν με διάλογο του αρνητές γονείς

Και συμπλήρωσε “ο υπουργείο Παιδείας έχει κάνει καταγραφή των μαθητών που δεν βρίσκονται γι’ αυτόν τον λόγο στο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να μεταπείσουν τους γονείς με κύριο όπλο τον διάλογο” και προειδοποίησε ότι όσοι μαθητές συνεχίζουν να λείπουν, θα αναγκαστούν να επαναλάβουν την τάξη.

Ο ίδιος ζήτησε την πρόσληψη περισσότερων εκπαιδευτικών, προκειμένου να σχηματιστούν τμήματα με λιγότερους από 25 μαθητές, καθώς εγκυμονεί κίνδυνος για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης επεσήμανε για τους αρνητές γονείς ότι “όταν δεν τηρείται το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων, το οποίο περιλαμβάνει τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, τα παιδιά που απουσιάζουν χρεώνονται αδικαιολόγητες απουσίες”.

Με βάση το κανονιστικό πλαίσιο, πρόσθεσε, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων οφείλουν να ενημερώσουν τους γονείς πως είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Αν συνεχίσουν να παραβαίνουν τον νόμο, επεμβαίνει η δικαιοσύνη.

Το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με το υπ. Δικαιοσύνης, σκοπεύουν να αλλάξουν το ισχύον νομικό πλαίσιο, ώστε να έχουν ποινική ευθύνης όσοι δεν τηρούν την κείμενη νομοθεσία.

Όπως σημείωσε ο Αλέξανδρος Κόπτσης «η αντίδραση κατά των μέτρων προστασίας μειώνεται, μετά από τις παρεμβάσεις των διευθυντών των σχολείων. Η εκπαίδευση είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί κανείς να την στερείται. Όπου το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με παιδαγωγικούς τρόπους, θα παρέμβει η Δικαιοσύνη».

Τέλος, τόνισε ότι η διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία είναι πολύ μικρή, ήτοι μόλις 8 σε περίπου 80.000 τμήματα, καθώς οι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί κατά 84% και μαζί με τους νοσήσαντες, το ποσοστό ανοσίας ξεπερνά το 90%, ωστόσο, το εμβόλιο του κορωνοϊού έχει κάνει το 44% των μαθητών 14-17 ετών.

 

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement