ΔΙΑΦΟΡΑ

7, απρόσμενες, φράσεις που δεν λένε ποτέ οι πετυχημένοι [λίστα]

7, απρόσμενες, φράσεις που δεν λένε ποτέ οι πετυχημένοι [λίστα]
Advertisement

Μπορεί ό,τι έχουν πετύχει να οφείλεται περισσότερο στις πράξεις τους παρά στα λόγια τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι επιτυχημένοι επαγγελματίες δεν έχουν στρατηγική για το πώς θα μιλήσουν στα επαγγελματικά τους ραντεβού.

Αν, λοιπόν, θέλετε να γίνετε καταξιωμένος στον χώρο σας και να αφήνετε την καλύτερη εντύπωση στις επαγγελματικές σας συναντήσεις, αποφύγετε να πείτε στους γύρω σας τις παρακάτω φράσεις:

«Φαίνεσαι κουρασμένος»

7, απρόσμενες, φράσεις που δεν λένε ποτέ οι πετυχημένοι [λίστα] - Εικόνα1

Προτιμήστε καλύτερα τη φράση «είναι όλα εντάξει;». Έτσι και θα δείξετε πως ενδιαφέρεστε για τον άλλον και δεν θα γίνετε παραπάνω αδιάκριτος από όσο πρέπει.

«Εχεις αδυνατίσει πολύ»

7, απρόσμενες, φράσεις που δεν λένε ποτέ οι πετυχημένοι [λίστα] - Εικόνα2

Μπορεί να το λέτε καλοπροαίρετα, αλλά είναι σαν να ασκείτε κριτική στον συνομιλητή σας. Έτσι, η κατάλληλη φράση για αυτή την περίπτωση είναι «Δείχνετε τέλεια σήμερα ή έχετε ανανεωθεί και σας ταιριάζει».

«Πάντα» και «ποτέ»

7, απρόσμενες, φράσεις που δεν λένε ποτέ οι πετυχημένοι [λίστα] - Εικόνα3

Το να λέτε στον συνάδελφό σας να κάνει «πάντα» αυτό ή «ποτέ» εκείνο φαντάζει περισσότερο με διαταγή παρά με συμβουλή. Αυτές οι φράσεις κάνουν τους ανθρώπους να προκαταβάλονται αρνητικά, ακόμα και αν θέλετε να τους πείτε κάτι σημαντικό. Προτιμήστε, λοιπόν, τις λέξεις «συχνά» και «σπάνια».

«Φαίνεσαι μια χαρά για την ηλικία σου»

7, απρόσμενες, φράσεις που δεν λένε ποτέ οι πετυχημένοι [λίστα] - Εικόνα4

Μπορεί να το θεωρείτε κοπλιμέντο, αλλά η φράση «για την ηλικία σας» είναι απαγορευμένη, ειδικά αν συνομιλείτε με μία δυναμική γυναίκα από τον επαγγελματικό σας χώρο.

«Οπως είπα και πριν…»

Με το να επαναλαμβάνετε συχνά αυτά που είπατε κάνετε τον άλλον να νομίζει πως είτε δεν είστε συγκεντρωμένος είτε δεν έχετε αρκετά επιχειρήματα για να υποστηρίξετε τη θέση σας.

«Καλή τύχη»

7, απρόσμενες, φράσεις που δεν λένε ποτέ οι πετυχημένοι [λίστα] - Εικόνα5

Η φράση «καλή τύχη» σε επαγγελματικές συζητήσεις είναι λίγο παράταιρη -ειδικά όταν πρόκειται για επαγγελματικά επιτεύγματα. Προτιμήστε φράσεις του τύπου «έχετε όλα τα προσόντα για να τα καταφέρετε».

«Είναι στο χέρι σου να κάνεις ό,τι θέλεις»

7, απρόσμενες, φράσεις που δεν λένε ποτέ οι πετυχημένοι [λίστα] - Εικόνα6

Ακόμη κι αν δεν είστε ειδικός σε κάποια θέματα, καλύτερα να εκφράζετε πάντα την προσωπική σας άποψη. Άλλωστε, για να σας ρωτάει ο συνομιλητής σας, σημαίνει πως περιμένει να ακούσει κάτι παραπάνω από ένα «κάνε ό,τι θέλεις».
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement