ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

Την απώλεια, δεν την αποδέχεσαι, απλά τη συνηθίζεις

Την απώλεια, δεν την αποδέχεσαι, απλά τη συνηθίζεις
Advertisement

Γράφει η Ειρήνη Πυλαρινού

Αυτους που σε απομάκρυναν, αυτούς που έφυγαν χωρίς να το θέλουν, να τους αφήσεις και να τους θυμασαι από εκεί που σε χαιρέτησαν. Δεν ειναι εγωισμός, ο εγωισμός μόνο κακό κάνει, δεν είναι άρνηση της θλίψης σου, ειναι ανακούφιση της δικής σου ψυχής.

Κάτι σου θυμίζει αυτό το άρθρο; Ναι, την απώλεια, την απομάκρυνση, την απόρριψη.

Σε έχουν απομακρύνει, και έχεις και απομακρύνει, είναι παιχνιδάκι της ζωής και αυτό. Έχεις χάσει ξαφνικά ότι αγαπούσες, το ξέρω.

Συνήθως η απομάκρυνση γίνεται χωρίς λόγο, γίνεται για λόγο, αθόρυβα, χωρίς να μάθεις ποτέ το γιατί, άλλες φορές σε νοιάζει άλλες φορές όχι, ανάλογα το τι επένδυση συναισθημάτων είχες απέναντι στο άτομο που σε απομάκρυνε, Εκεί παίζονται όλα!!

Επένδυση συναισθημάτων προς αναχώρηση, χτύπα το καμπανάκι, κα πρέπει να διώξεις τις αναμνήσεις σου, έτσι ξαφνικά, το πρόσωπο που αγαπούσες αυτό σου ζητάει, φεύγει, η ίδια ζωη ξαφνικά του έκοψε το νήμα της ζωής του, και εσύ απομενεις ξαφνικά μόνος στην μέση της ερήμου, διψασμένος, αφυδατωμενος, και απογοητευμένος το πως θα βρεις τον δρόμο τώρα που είσαι μόνος.

Αλήθεια αν χανοσουν στην έρημο ξαφνικά τι θα έκανες; Άλλος θα έκλαιγε, άλλος θα στεκόταν ήρεμος να σκεφτεί, άλλος θα πεισμωνε και θα έψαχνε λύσεις, άλλος θα άρχιζε το περπάτημα, ψάχνοντας νερο και λύση, να βρει τον δρόμο του, πολλοί οι χαρακτήρες μας, πολλές και οι λύσεις, για αυτό όταν χάνεσαι, να το συζητάς με ανθρώπους που θες, όσοι οι άνθρωποι τόσες και οι λύσεις, και οι αποφάσεις δικές σου.

Απόφαση σου είναι να βρεις τον δρόμο σου ξανά, απόφαση σου ειναι να κλάψεις, να πενθησεις, να θυμώσεις, η απώλεια έχει στάδια, ένα ένα και σιγά σιγά θα τα περάσεις όλα, και ο χρόνος θα περνάει, και ο δρόμος σου θα ανοίγει, και πηγές και κρυσταλλινα νερά, θα βλέπεις από μακρυά.

Μία καταιγίδα μέσα σου που κουβαλάς τώρα, θα μεταμορφωθεί σε καλοκαιρινή βροχουλα, όλα έρχονται και φεύγουν, είμαστε μια χούφτα στιγμές στην πάροδο του χρόνου.

Η απώλεια θα σου γίνει συνήθεια, πότε δεν θα την αποδεχτείς απλά θα μάθεις να ζεις με αυτήν. Η απώλεια ειναι αναπόσπαστο κομμάτι και έχει πολλές μορφές. Απώλεια είναι το πένθος, ο χωρισμος, οι δικοί σου άνθρωποι όταν είναι μακρυά, απώλεια είναι και όταν χάνεις τον εαυτο σου, η μεγαλύτερη!!

Όταν αφεθεις στο απειλητικό συναίσθημα της θλίψης και της αβοηθησιας, τότε θα μάθεις τι σημαίνει απομάκρυνση, και όταν μάθεις την απομάκρυνση θα μάθεις να ξεχωρίζεις το καλό και το κακό για τον εαυτο σου, και την ζωή σου, τότε θα μάθεις τι να απομακρύνεις και τι όχι, και όταν θα απομακρύνεις και απομακρυνθείς, θα είσαι στην θέση αυτού που σε απομάκρυνε, τώρα λοιπόν που είσαι απέναντι του, μην του θυμώνεις, μην θλιβεσαι, μην αναρωτιέσαι.

Άστον να πάρει τον δρόμο του ουρανού ή της ζωής, και εσύ προχώρα, κρατώντας τα όμορφα!! Η επόμενη στιγμή γεννιέται κι η προηγούμενη έχει μόλις πεθάνει…

[loveletters.gr]

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement