ΓΥΝΑΙΚΑ

15 απλά μυστικά για τέλειο μανικιούρ

15 απλά μυστικά για τέλειο μανικιούρ
Advertisement

Αν είστε από τις γυναίκες που προτιμούν να κάνουν μόνες τους το μανικιούρ τους ή απλά δεν προλαβαίνετε να πάτε σε κάποια ειδικό, θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια μικρά και απλά κολπάκια που θα κάνουν την περιποίηση και το βάψιμο των νυχιών σας πολύ πιο εύκολη υπόθεση!

1. Χρησιμοποιήστε παγωμένο νερό για να στεγνώσετε γρηγορότερα τα νύχια σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιμένετε 1-2 λεπτάκια να στεγνώσουν φυσικά και στη συνέχεια να τα βυθίσετε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 3 λεπτά.

15 απλά μυστικά για τέλειο μανικιούρ - Εικόνα1

2. Αν σας έσπασε κάποιο νύχι και δεν θέλετε να τα κοντύνετε, χρησιμοποιήστε ένα μικρό κομμάτι από ένα σακουλάκι τσαγιού και με τη βοήθεια μιας κόλλας νυχιών κολλήστε το. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

15 απλά μυστικά για τέλειο μανικιούρ - Εικόνα2

3. Χρησιμοποιήστε το δίχτυ ενός σφουγγαριού τύπου λούφας για να δημιουργήσετε ένα υπέροχο σχέδιο στα νύχια σας.

15 απλά μυστικά για τέλειο μανικιούρ - Εικόνα3

4. Φτιάξτε το δικό σας εργαλείο για τελείες καρφώνοντας μια καρφίτσα στην γόμα ενός μολυβιού ή χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα.

15 απλά μυστικά για τέλειο μανικιούρ - Εικόνα4

5. Όταν εφαρμόζετε το top coat, μην αμελήσετε να το ασφαλίσετε κάνοντας μια κάθετη γραμμή στο τελείωμα του νυχιού. Με αυτό τον τρόπο θα κάνετε το μανικιούρ σας να διαρκέσει περισσότερο.

15 απλά μυστικά για τέλειο μανικιούρ - Εικόνα5

6. Όταν αφαιρέσετε ένα σκούρο βερνίκι, φροντίστε να λευκάνετε τα νύχια σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα βυθίσετε σε λίγο λεμόνι ή σε ένα διάλυμα ζεστού νερού, οξυζενέ και λίγης μαγειρικής σόδας για μερικά λεπτά. Επίσης, μπορείτε να απλώσετε λίγη οδοντόκρεμα και στη συνέχεια να την ξεβγάλετε πολύ καλά.

15 απλά μυστικά για τέλειο μανικιούρ - Εικόνα6

7. Διορθώστε τα λαθάκια και το μανό που έχει ξεφύγει στα πετσάκια γύρω από το νύχι σας χρησιμοποιώντας ένα πολύ λεπτό πινελάκι (είτε ζωγραφικής είτε eyeliner), το οποίο πρώτα έχετε βυθίσει σε ασετόν.

15 απλά μυστικά για τέλειο μανικιούρ - Εικόνα7

8. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να πετύχετε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα στο μανικιούρ.

15 απλά μυστικά για τέλειο μανικιούρ - Εικόνα8

9. Η πρώτη στρώση ενός glitter βερνικιού πρέπει να γίνεται ταμποναριστά. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να διανέμετε πιο ομοιόμορφα και ωραία την λάμψη του, όπως επίσης να τοποθετήσετε και τα μεγάλα κομμάτια του στα σημεία που επιθυμείτε. Αν δεν τα καταφέρετε με το βουρτσάκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια οδοντογλυφίδα για να τα μετακινήσετε.

15 απλά μυστικά για τέλειο μανικιούρ - Εικόνα9

10. Είναι προτιμότερο να απλώσετε πολλές λεπτές στρώσεις βερνικιού, παρά μια παχιά, διότι η παχιά στρώση θα στεγνώσει επιφανειακά μόνο, με αποτέλεσμα το μανικιούρ σας να είναι ευάλωτο στο να χαλάσει.

15 απλά μυστικά για τέλειο μανικιούρ - Εικόνα10

11. Απλώστε μια λευκή κόλλα ή λίγη βαζελίνη στα πετσάκια σας έτσι ώστε να αποφύγετε το να βαφτούν από το μανό. Προσέξτε όμως να μην βάψετε και τα νύχια σας με κάποιο από αυτά τα δυο υλικά. Η επιφάνεια του νυχιού πρέπει να είναι εντελώς καθαρή.

15 απλά μυστικά για τέλειο μανικιούρ - Εικόνα11

12. Διορθώστε ένα μουτζουρωμένο βερνίκι στο νύχι, όταν είναι ακόμα υγρό, χρησιμοποιώντας λίγο σάλιο ή γλείφοντας το απαλά. (Προσοχή: Μην το φάτε!)

15 απλά μυστικά για τέλειο μανικιούρ - Εικόνα12

13. Χρησιμοποιήστε τραυμαπλάστ ή σελοτέιπ για να φτιάξετε την γραμμή του γαλλικού.

15 απλά μυστικά για τέλειο μανικιούρ - Εικόνα13

14. Χρησιμοποιήστε ένα nail polish thinner για να επαναφέρετε το πηχτό σας μανό στο φυσιολογικό. Μπορεί να έχετε ακούσει πως το ασετόν κάνει την ίδια δουλειά, αλλά η διάρκεια του θα είναι πολύ μικρότερη.

15 απλά μυστικά για τέλειο μανικιούρ - Εικόνα14

15. Ζωγραφίστε πανεύκολα μια καρδούλα στα νύχια σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

15 απλά μυστικά για τέλειο μανικιούρ - Εικόνα15
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement