ΕΛΛΑΔΑ

Απεργιακή θύελλα για το Ασφαλιστικό – Ξανά στους δρόμους

Απεργιακή θύελλα για το Ασφαλιστικό – Ξανά στους δρόμους
Advertisement

Μπαράζ κινητοποιήσεων αρχίζουν την Πέμπτη τα εργατικά συνδικάτα, οι επιστημονικοί φορείς, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 7 Απριλίου συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ τις αντιδράσεις της ενάντια στην προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ την ίδια μέρα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν αποφασίσει να οργανώσουν 48ωρη πανεργατική απεργία όταν θα καταταθεί στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με το οποίο επέρχονται δραματικές περικοπές στις συντάξεις. Εως και την Παρασκευή 15 Απριλίου παρατείνεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων με απόφαση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Δυναμικές κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μηχανικοί και οι δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, μετά τις ενστάσεις των δανειστών, προχώρησε σε υπαναχωρήσεις από το αρχικό σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό.

Ετσι το υπουργείο Εργασίας προτείνει η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ να δίνεται με τη συμπλήρωση 20 ετών ασφάλισης, ενώ το ποσό θα μειώνεται κατά 2% κάθε χρόνο πριν από τα 20 και έως τα 15 έτη ασφάλισης.

Πηγή

Advertisement