ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτά σήμερα τα Τέμπη από 15:00 -21:00-Κλείνουν και πάλι στις 9 το βράδυ

Ανοιχτά σήμερα τα Τέμπη από 15:00 -21:00-Κλείνουν και πάλι στις 9 το βράδυ
Advertisement

Έως τις 3 μετά το μεσημέρι θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα Τέμπη, έπειτα από συνεννόηση των αγροτών του μπλόκου με την Αστυνομία.

Προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα πραγματοποιείται κανονικά για έξι ώρες και κοιλάδα θα ξανακλείσει και πάλι στις 9 το βράδυ για ένα 24ωρο.

Αιμοδοσία και Ανακοίνωση-πρόταση αγροτών Μικροθηβών και Τεμπών
Στις Μικροθήβες, οι αγρότες προχωρούν σήμερα σε εθελοντική αιμοδοσία- βρίσκεται εκεί κινητή μονάδας αιμοδοσίας από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου- υπογραμμίζοντας με την κίνηση τους αυτή την κοινωνική διάσταση του αγώνα τους που αφορά στο σύνολο των κοινωνικών ομάδων.

Στο μεταξύ, οι αγρότες των μπλόκων Τεμπών και Μικροθηβών που δεν συμμετείχαν χθες στην πανελλαδική σύσκεψη μπλόκων στη Νίκαια και δεν προτίθενται να μετάσχουν και στην «κάθοδο» τρακτέρ και αγροτών στην Αθήνα, που οργανώνεται για την Παρασκευή, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση-πρόταση με συγκεκριμένα αιτήματα για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, η οποία έχει σταλεί και προς τα υπόλοιπα μπλόκα προκειμένου να ενημερωθούν και να συνυπογράψουν εφόσον το επιθυμούν.

Στην ανακοίνωση-πρόταση που απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, αλλά θα κοινοποιηθεί και προς τα λοιπά κόμματα, σημειώνονται τα εξής:
«Οι χιλιάδες κινητοποιημένοι αγρότες της χώρας και ειδικά οι νέοι, αγωνιούμε για το μέλλον μας. Αρνούμαστε να αποδεχθούμε το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που βάζει ταφόπλακα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ζητάμε την απόσυρση του. Επιδιώκουμε συζήτηση και για το κόστος παραγωγής που είναι ο μοχλός ανάπτυξης. Απευθυνόμενοι στον Πρωθυπουργό είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε τεκμηριωμένα για το ασφαλιστικό το φορολογικό και το κόστος παραγωγής και την ανάγκη αναγνώρισης του επαγγέλματος των αγροκτηνοτρόφων. 

Πηγή

Advertisement