ΕΛΛΑΔΑ

Άλκης Καμπανός: Ένας χρόνος από τη δολοφονία του – Τρισάγιο και πορεία στη μνήμη του

Άλκης Καμπανός: Ένας χρόνος από τη δολοφονία του – Τρισάγιο και πορεία στη μνήμη του
Advertisement

Άλκης Καμπανός: Ο 19χρονος άφησε σαν σήμερα, πριν έναν χρόνο, την τελευταία του πνοή σε είσοδο πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη. Ήταν 1η Φεβρουαρίου όταν ο Άλκης δεχόταν δολοφονική επίθεση, απλώς επειδή υποστήριζε μια άλλη ομάδα. Υπέκυψε στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε με αιχμηρά αντικείμενα, ξύλα και λοστούς.

Τρισάγιο και πορεία Ο Α.Σ. Άρης έχει προγραμματίσει τρισάγιο στη μνήμη του στις 11:00 το πρωί. Στην οδό όπου βρήκε τραγικό θάνατο και πλέον φέρει το όνομά του, Άλκης Καμπανός.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 18:00, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σιωπηρή πορεία μνήμης για τον αδικοχαμένο νεαρό. Θα ξεκινήσουν από το σημείο της άγριας δολοφονίας του και θα κινηθούν προς το Λευκό Πύργο.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου συνεδριάζει εκ νέου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο εκδικάζει την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, για την οποία κατηγορούνται 12 άτομα.

Συγκλονιστικό μήνυμα

Μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς έστειλαν ηχηρά μηνύματα κατά της οπαδικής βίας. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Τρίτη, 31/1, μαθητές φόρεσαν τις φανέλες των αγαπημένων τους ομάδων και έδειξαν ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Συνέχισαν όλοι μαζί να παίζουν στο προαύλιο του σχολείου. Δεν υπήρχε τίποτα να τους χωρίσει. Καμία ομάδα. Καμία φανέλα.

Οι φανέλες και τα κασκόλ του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Ηρακλή και άλλων ομάδων μπήκαν μπροστά από το συγκλονιστικό γκράφιτι. Ένα γκράφιτι στο οποίο ο Άλκης Καμπανός απεικονίζεται να προστατεύει τα παιδιά που φοράνε φανέλες με διαφορετικά χρώματα. Μάλιστα ετοίμασαν κι ένα συγκινητικό τραγούδι στο οποίο φώναξαν μεταξύ άλλων «είμαστε όλοι φίλοι».

Ο δημιουργός του γκράφιτι, «Sam84», δήλωσε ότι αυτή η δημιουργία είναι για τον Άλκη. Θέλει να περάσει το μήνυμα ότι όλοι μπορούμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά, ανεξάρτητα από την ομάδα που υποστηρίζουμε.

«Θεωρούμε ότι θα ήταν όνειρο του Άλκη να μπορεί να συμβεί αυτό. Σχεδιάστηκε να βλέπει από ψηλά για να χαζεύει αυτόν τον ιδανικό κόσμο».

 

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement