ΠΕΡΙΕΡΓΑ

10 αληθινές ιστορίες με φαντάσματα που έχει δει ο κόσμος

10 αληθινές ιστορίες με φαντάσματα που έχει δει ο κόσμος
Advertisement

Από μικρά παιδιά ακούγαμε διάφορες ιστορίες φαντασμάτων, για άτομα που είχαν στοιχειώσει κάποια κτίρια μετά τον θάνατο τους. Τότε φυσικά τα πιστεύαμε, τώρα όμως που μεγαλώσαμε μάλλον τα περισσότερα από αυτά μας φαίνονται πολύ αστεία.

Πόσο σίγουρος είσαι όμως ότι δεν υπάρχουν φαντάσματα; Αρκετός κόσμος έχει δηλώσει πως έχει δει την μορφή κάποιου, ο οποίος έχει πεθάνει και μάλιστα στον χώρο όπου έμενε ή συνήθιζε να βρίσκεται. Και αν ήταν μόνο ένας για το κάθε περιστατικό καλά θα ήταν.

Σε αυτά τα παραδείγματα που θα δούμε, υπήρχαν πολλοί μάρτυρες που επιβεβαίωσαν το γεγονός, οπότε υπάρχει και πολύς κόσμος που το πιστεύει. Για πάμε όμως να δούμε αυτές τις ιστορίες!

Περίεργες ιστορίες με φαντάσματα που έχει δει ο κόσμος

1. A Haunting in Connecticut

10 αληθινές ιστορίες με φαντάσματα που έχει δει ο κόσμος - Εικόνα1

Η ταινία A Haunting in Connecticut σύμφωνα με δηλώσει βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, τα οποία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Η ιστορία αφορά μια οικογένεια η οποία μετακόμισε εκεί που κάποτε βρισκόταν ένα παλιό νεκροτομείο και όλοι αισθάνονταν καθημερινά πως το σπίτι ήταν στοιχειωμένο από φαντάσματα. Έλεγαν πως οι «δαίμονες» εμφανίζονταν πάνω από τα κρεβάτια τους, ξυπνούσαν σε διαφορετικά σημεία από αυτά που ήταν όταν ξάπλωσαν και άκουγαν αλυσίδες να χτυπούν χωρίς να υπάρχουν.

2. Robert η κούκλα

10 αληθινές ιστορίες με φαντάσματα που έχει δει ο κόσμος - Εικόνα2

Ο Chucky μπορεί όντως να ήταν μια απλή κούκλα, που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία Η κούκλα του σατανά, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τον Robert.

Ο θρύλος του Robert κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1906, όταν οι ιδιοκτήτες της άκουγαν την κούκλα να γελάει, να σπάει τα έπιπλα. Επίσης, ειπώθηκε πως επιτέθηκε σε μια κοπέλα. Τώρα βρίσκεται σε ένα μουσείο Φλόριντα και από τότε που πήγε εκεί δεν ξανά ακούστηκε κάτι, εκτός και αν το κρύβουν.

3. Ο στοιχειωμένος Λευκός Οίκος

10 αληθινές ιστορίες με φαντάσματα που έχει δει ο κόσμος - Εικόνα3

Ο θάνατος της πρώτης κυρίας της Dolley Madison ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για τον Λευκό Οίκο. Έπειτα, από τον θάνατο της είπαν πως το πνεύμα της στοιχειώνει το σπίτι του προέδρου.

Κυρίως ο ισχυρισμός αυτός ήρθε από τον κηπουρό του οίκου, ο οποίος είπε πως την άκουσε να του φωνάζει και αυτό το βασίζει στην εμμονή που είχε η πρώτη κυρία με την κηπουρική. Επιπλέον, είπαν πως την είδαν να περπατάει μέσα στις αίθουσες του Μεγάρου.

4. Το φάντασμα της Kate Morgan

10 αληθινές ιστορίες με φαντάσματα που έχει δει ο κόσμος - Εικόνα4

Η νεαρή κοπέλα Kate Morgan βρέθηκε νεκρή με ένα όπλο στο χέρι, ενώ πριν είχε εξαφανιστεί. Δεν μπόρεσαν ποτέ να καταλήξουν σε κάτι άλλο, πέρα από την αυτοκτονία, αλλά πολύς κόσμος πιστεύει πως βρίσκεται ακόμη στο Hotel del Coronado στην Καλιφόρνια και ψάχνει για δικαίωση.

Επισκέπτες ισχυρίζονται πως έχουν δει το φάντασμα της, ενώ όσοι έμεναν στα δωμάτια του ξενοδοχείου έβλεπαν βιβλία να εκσφενδονίζονται, ενώ άνοιγαν και έκλειναν οι βρύσες μόνες τους.

5. Το Κρατικό Νοσοκομείο Νόργουιτς

10 αληθινές ιστορίες με φαντάσματα που έχει δει ο κόσμος - Εικόνα5

Το Κρατικό Νοσοκομείο του Νόργουιτς που βρίσκεται στο Κονέκτικατ, επί χρόνια στέγαζε διανοητικά παράφρονες ανθρώπους μέχρι και το 1996 που τελικά έκλεισε. Στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν πολλές υπόγειες σήραγγες που συνδέουν όλα τα κτήρια μαζί.

Εκεί λένε πως ακούγονται ακόμη κραυγές, ενώ βλέπουν πνεύματα από το παρελθόν να γυρίζουν στα ίδια μέρη.

6. Το ψηλό φάντασμα του Άσβιλ

10 αληθινές ιστορίες με φαντάσματα που έχει δει ο κόσμος - Εικόνα6

Το 2008, οι κάμερες ασφαλείας του Γυμνασίου Άσβιλ που βρίσκεται στη Βόρεια Καρολίνα, κατέγραψαν μια άμορφη μάζα να βγαίνει από τις αίθουσες. Κοίταξαν προσεκτικά το βίντεο ξανά και ξανά χωρίς να μπορέσουν να δώσουν καμία εξήγηση.

Το φάντασμα φαίνεται να περιφέρετε πάνω κάτω στην αίθουσα μέχρι που τελικά εξαφανίστηκε.

7. Το Ξενοδοχείο Stanley

10 αληθινές ιστορίες με φαντάσματα που έχει δει ο κόσμος - Εικόνα7

Το ξενοδοχείο Stanley, βρίσκεται στο Estes Park του Κολοράντο και είναι από τα πιο δημοφιλή στοιχειωμένα αξιοθέατα των ΗΠΑ.

Όσοι έμειναν εκεί αλλά και οι εργαζόμενοι δήλωσαν πως είδαν πνεύματα, άκουγαν πάρτι με δυνατή μουσική χωρίς να υπάρχουν και έβλεπαν αντικείμενα να μετακινούνται χωρίς λόγο.

8. Ο στοιχειωμένος τάφος της Marie Laveau

10 αληθινές ιστορίες με φαντάσματα που έχει δει ο κόσμος - Εικόνα8

Στην Νέα Ορλεάνη την Marie Laveau την είχαν ως ιέρεια των βουντού και λέγεται πως αν πας ακόμη και τώρα στον τάφο της και χτυπήσεις τρεις φορές, μπορείς να καλέσει το πνεύμα της για να της πεις τις επιθυμίες ή τις απαιτήσεις σου. Μόνο φρόντισε να έχεις μαζί σου να της δώσεις κάτι σε αντάλλαγμα.

9. Η Καφέ κυρία του Raynham Hall

10 αληθινές ιστορίες με φαντάσματα που έχει δει ο κόσμος - Εικόνα9

Περπατώντας μέσα στο γνωστό σπίτι της Αγγλίας, Raynham Hall, δεκάδες άνθρωποι έχουν δει μια καφέ κυρία. Η φιγούρα η οποία φοράει μόνο ένα καφέ φόρεμα και περιπλανιέται στους διαδρόμους του μετά από τον μυστηριώδη της θάνατό, το 1726.

10. Το αγρόκτημα του Ρόουντ Άιλαντ

10 αληθινές ιστορίες με φαντάσματα που έχει δει ο κόσμος - Εικόνα10

Οι κάτοικοι ενός σπιτιού στο Ρόουντ Άιλαντ, έκαναν λόγο για έντονες διαρκείς μυρωδιές σάπιας σάρκας, ενώ έλεγαν πως σηκώνονταν στον αέρα τα κρεβάτια τους και τους κυνηγούσαν πνεύματα κάνοντας θορύβους όλη τη νύχτα.
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement