ΔΙΑΦΟΡΑ

Τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του φετινού καλοκαιριού

Τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του φετινού καλοκαιριού
Advertisement

«Αστάθεια» είναι μια από τις λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν το φετινό καλοκαίρι.

Υψηλές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι, καταιγίδες και κεραυνοί, καθώς και πολλά άλλα ρεκόρ αποτυπώνει η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Και καθώς διανύουμε ήδη τον Σεπτέμβριο, το meteo.gr συγκεντρώνει τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του καλοκαιριού του 2019 όσον αφορά στους ανέμους, στη θερμοκρασία, στις βροχές και στους κεραυνούς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η υψηλότερη θερμοκρασία της χώρας σημειώθηκε στη Χάλκη Λάρισας και διαμορφώθηκε στους 41,9 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά στην υψηλότερη θερμοκρασία στην Αττική, ήταν στο Χαροκόπειο στην Καλλιθέα στις 4 Ιουλίου, όταν το θερμόμετρο έδειξε 39,4 βαθμούς Κελσίου.

Η μέγιστη ένταση ανέμου σε καλοκαιρία, καταγράφηκε στις 10 Ιουλίου, στον Νέο Μαρμαρά της Χαλκιδικής, και άγγιξε τα 132 χιλιόμετρα την ώρα.

Η μέγιστη ένταση μελτεμιού, εν τω μεταξύ, παρατηρήθηκε στις 26 Ιουλίου, στην Παξιμάδα Καρύστου, με την ταχύτητα των ανέμων να φτάνει τα 132 χιλιόμετρα την ώρα.

Ως προς τη διάρκεια των ισχυρών ανέμων στο Αιγαίο Πέλαγος, ο Ιούλιο είχε μελτέμια για 12 ημέρες, ενώ τον Αύγουστο για 24 ημέρες.

Όσον αφορά στον αριθμό των κεραυνών, τον Ιούνιο κατεγράφησαν 68.000 κεραυνοί, τον Ιούλιο 46.500 και τον Αύγουστο 8.500.

Μνεία γίνεται και στο κύμα κακοκαιρίας «Αντίνοος» που έκανε την εμφάνισή του μεταξύ 14 και 17 Ιουλίου, που έφερε ραγδαίες βροχοπτώσεις και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με την τελευταία ημέρα να σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες στα νοτιοανατολικά της χώρας, γεγονός χωρίς προηγούμενο στην περιοχή και για την εποχή τις τελευταίες δεκαετίες.

Πηγή: in.gr 

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement