ΕΛΛΑΔΑ

Αιφνίδια στρατιωτική άσκηση: Στήθηκε αντιαεροπορική ομπρέλα στη Χίο

Αιφνίδια στρατιωτική άσκηση: Στήθηκε αντιαεροπορική ομπρέλα στη Χίο
Advertisement

Στο πλαίσιο της άσκησης, για την οποία σήμανε αιφνίδιο συναγερμό την νύχτα ο Πάνος Καμμένος, φορώντας ο ίδιος στολή παραλλαγής, έχουν λάβει θέσεις τόσο το αντιαεροπορικό ASRAD Hellas, που είναι εγκατεστημένο επάνω σε οχήματα επεμβάσεως-υποστήριξης τύπου Hummer όσο και ρωσικά αντιαεροπορικά πυροβόλα ZU-23.

Επίσης, το αντιαεροπορικό σύστημα OSA/AK, με βεληνεκές 12 χιλιομέτρων και δυνατότητα ρίψης 6 βλημάτων ανά λεπτό έχει ανοίξει στο πλαίσιο της ανάπτυξης της «ομπρέλας αεράμυνας» της Χίου.

Το βίντεο που έχει δοθεί στην δημοσιότητα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού αφορά στην προηγούμενη ανάλογη άσκηση στην περιοχή, η οποία έχει παρεμφερές με το σημερινό σενάριο και στην οποία λαμβάνουν μέρος οι αντίστοιχες δυνάμεις.

Η ενεργοποίηση της ελληνικής αεράμυνας, ως απάντηση στην αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και το σερί παραβιάσεων του FIR Αθηνών από τουρκικά μαχητικά, έχει οξύνει την ένταση στην περιοχή, γεγονός που επιτείνει το «πάρτι υπερπτήσεων» τουρκικών μαχητικών στην περιοχή, με αναχαιτίσεις από ελληνικά Μιράζ, ενώ σε μία περίπτωση υπήρξε και «εμπλοκή».

Πηγή

Advertisement