ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγρότες πολιορκούν την κυβέρνηση -Επιτίθενται φραστικά σε βουλευτές

Οι αγρότες πολιορκούν την κυβέρνηση -Επιτίθενται φραστικά σε βουλευτές
Advertisement

Εξαγριωμένοι και ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι αγρότες, οι οποίοι αποφάσισαν το Σάββατο να συνεχίσουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Τρίτη.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο την Κυριακή, όσο και την Δευτέρα η Ελλάδα θα… κοπεί στα δύο με 15.000 τρακτέρ να βρίσκονται στους δρόμους σε 50 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. Οι αγρότες αποφάσισαν το κλείσιμο των δρόμων από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 7 έως τις 9 το απόγευμα, Κυριακή και Δευτέρα.

Η κατάσταση είναι οριακή και έκρυθμη και οι αγρότες δεν δέχονται τα νέα μέτρα – λαιμητόμο του ασφαλιστικού, κάτι που έχουν διαμηνύσει στους βουλευτές που «κυνηγούν» πια σε κάθε περιοχή της χώρας.

Χαρακτηριστικές οι επιθέσεις στο Κιλκίς στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρη Παραστατίδη και στο μπλόκο της Νίκαιας στον βουλευτή Λάρισας Νίκο Παπαδόπουλο.

Την Τρίτη το πρωί στη Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι από όλα τα μπλόκα και το συντονιστικό θα συνεδριάσουν ώστε αντιπροσωπεία να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα. Οι αγρότες θα ακούσουν και την Κυριακή στην ομιλία του τον πρωθυπουργό και εν συνεχεία θα αποφασίσουν για τις τελικές θέσεις που θα εκφράσουν στον ίδιο τον κ.Τσίπρα.

Η συντριπτική πλειοψηφία πάντως δείχνει να μην κάνει πίσω και απειλεί με γενικό κυκλοφοριακό μπλακ άουτ σε όλη την χώρα, σε όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες. Κάτι που στην κυβέρνηση φοβούνται μιας και θα «παραλύσει» η χώρα, με την ζημιά σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς να είναι τεράστια σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, το Σάββατο με συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να βρει λύση τόσο στο ζήτημα του ασφαλιστικού και των αντιδράσεων, όσο και στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Εκεί κλήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή

Advertisement