ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Αγόρι 5 ετών δέχεται καθημερινά bullying από νταήδες μέχρι που δύο ποδοσφαιριστές αποφασίζουν να βοηθήσουν

Αγόρι 5 ετών δέχεται καθημερινά bullying από νταήδες μέχρι που δύο ποδοσφαιριστές αποφασίζουν να βοηθήσουν
Advertisement

Δύο 16χρονοι μαθητές που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ξεκίνησαν μια ομάδα για να βοηθήσουν τα παιδιά που εκφοβίζονται στο σχολείο. Οι αθλητές έπαιξαν με αυτά τα παιδιά και κατάφεραν να αλλάξουν τη ζωή τους. Όλα ξεκίνησαν με ένα 5χρονο αγόρι που δεχόταν συνεχώς άσχημο bullying στο σχολείο.

Αγόρι 5 ετών δέχεται καθημερινά bullying από νταήδες μέχρι που δύο ποδοσφαιριστές αποφασίζουν να βοηθήσουν - Εικόνα 1

Όταν ο 16χρονος Chris Kuykendall από το Hobbs του Νέου Μεξικού έμαθε για τον 5χρονο που δεχόταν bullying, αποφάσισε να κάνει κάτι. Το αγόρι ήταν τόσο απογοητευμένο που έκανε εμετό σχεδόν κάθε πρωί πριν το σχολείο.

“Δεν ήθελε να πάει στο σχολείο, αφού η μέρα του ήταν στο σχολείο ήταν απλά άθλια. Δεν έπρεπε να συμβαίνει κάτι τέτοιο,” δήλωσε ο Chris στο “The Meredith Vieira Show.”

Αγόρι 5 ετών δέχεται καθημερινά bullying από νταήδες μέχρι που δύο ποδοσφαιριστές αποφασίζουν να βοηθήσουν - Εικόνα 2

Κι ο ίδιος ο Chris είχε δεχτεί bullying όταν ήταν μικρός. Είπε ότι, ένα σοβαρό λάθος που κάνουν τα περισσότερα παιδιά είναι το ότι δεν λένε στους γονείς τους για τον εκφοβισμό, ένα λάθος που είχε κάνει κι εκείνος κάποτε. Ο Chris ταρακουνήθηκε όταν έμαθε για έναν 13χρονο από την κοινότητά του που είχε αυτοκτονήσει λόγω εκφοβισμού, γι’ αυτό είπε ότι θα βοηθούσε κι εκείνος με τον τρόπο του στην εξάλειψη της ενδοσχολικής βίας.

Αγόρι 5 ετών δέχεται καθημερινά bullying από νταήδες μέχρι που δύο ποδοσφαιριστές αποφασίζουν να βοηθήσουν - Εικόνα 3

“Θυμήθηκα πώς αισθανόμουν εγώ όταν δεχόμουν bullying. Με κατέστρεφε αυτό,” είπε ο Chris. “Ήθελα να τ’αλλάξω αυτό. Δεν ήθελα το αγόρι να ξυπνήσει άλλη μια μέρα, νιώθοντας ότι δεν πρέπει να πάει στο σχολείο.”

Για να βοηθήσει τον 5χρονο, ο Chris σκέφτηκε το εξής: Θα έλεγε στο αγόρι να φάνε μαζί του το κολατσιό τους για να τον δουν τα άλλα παιδιά στο σχολείο και να σκεφτούν ότι πρέπει να είναι πραγματικά ξεχωριστός για να τρώει ένας ποδοσφαιριστής μαζί του. Το σχέδιο “έπιασε”!

Στη συνέχεια, ο Chris έμαθε ότι το αγόρι “τα πήγαινε πολύ καλύτερα. Πήγαινε με άλλη διάθεση στο σχολείο, έπαιζε στην παιδική χαρά… Έγινε πιο ανοιχτός,” είπε ο Chris.

Αγόρι 5 ετών δέχεται καθημερινά bullying από νταήδες μέχρι που δύο ποδοσφαιριστές αποφασίζουν να βοηθήσουν - Εικόνα 4

Βλέποντας αυτό που έκανε ο Chris, ένας συμπαίχτης του, ο Brevin Young, συγκινήθηκε τόσο που αποφάσισε να συμμετάσχει κι αυτός στην προσπάθεια, αφού κι εκείνος είχε υποστεί bullying όταν ήταν μικρός.

“Δεχόμουν bullying ως παιδί και ένιωθα ότι δεν είχα κανένα στήριγμα,” δήλωσε ο Brevin. “Και τώρα που σκέφτομαι πώς ένιωθα, θέλω να ξέρω ότι δεν θα νιώθει κι αυτό το παιδί έτσι.” Ο Brevin πιστεύει ότι ο εκφοβισμός σήμερα είναι χειρότερος από ποτέ.

Είπε ότι ήταν συγκλονισμένος όταν άκουσε πως “τα παιδιά του νηπιαγωγείου και της πρώτης δημοτικού… λύγιζαν τα δάχτυλά του, τον χτυπούσαν, τον κλωτσούσαν και του μιλούσαν άσχημα.”

Αγόρι 5 ετών δέχεται καθημερινά bullying από νταήδες μέχρι που δύο ποδοσφαιριστές αποφασίζουν να βοηθήσουν - Εικόνα 5

Στη συνέχεια, ο Chris και ο Brevin ίδρυσαν την Eagle Buddies, μία ομάδα από αθλητές γυμνασίου και λυκείου που στηρίζουν τα παιδιά που δέχονται bullying και τονώνουν την αυτοπεποίθησή τους.

Βλέποντας την αυθόρμητη δράση των εφήβων, η μαμά του 5χρονου Breven συγκινήθηκε πολύ.

Αγόρι 5 ετών δέχεται καθημερινά bullying από νταήδες μέχρι που δύο ποδοσφαιριστές αποφασίζουν να βοηθήσουν - Εικόνα 6Αγόρι 5 ετών δέχεται καθημερινά bullying από νταήδες μέχρι που δύο ποδοσφαιριστές αποφασίζουν να βοηθήσουν - Εικόνα 7

“Είναι εκπληκτικό να βλέπουμε τα παιδιά να αλληλοϋποστηρίζονται. Και ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάμε την ωριμότητα που έχει ένα 16χρονο παιδί,” είπε η μητέρα.

“Ο καθένας μας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο Hobbs του Νέου Μεξικού, αυτό συμβαίνει παντού,” είπε ο Chris.

διαφορετικό

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement