ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Δεν θα αφήσετε ποτέ ξανά το κρεβάτι σας μετά από αυτή την τρελή Ιαπωνική εφεύρεση.

Δεν θα αφήσετε ποτέ ξανά το κρεβάτι σας μετά από αυτή την τρελή Ιαπωνική εφεύρεση.
Advertisement

Έτσι θα περάσουν οι Ιάπωνες ζεστά τον χειμώνα τους, στο κρεβάτι όλη μέρα. Το kotatsu αποτελείται απο μια κουβέρτα που τοποθετείται μεταξύ ενός χαμηλού τραπεζιού και με μια πηγή θερμότητας κάτω απο τον μανδύα. Με πόδια σας κάτω απο την κουβέρτα θα σας έρχεται ένας ζεστός θερμός αέρας που θα σας κρατάει ζεστούς.

Η προέλευση του kotatsu μπορεί να αποδοθεί στην Irori 14ο αιώνα. Μέχρι το 17ο αιώνα, το Irori το έσκαβαν στο έδαφος, ονομαζόταν Hori-gotatsu και έμοιαζε με ένα σταθερό kotatsu. Το σύγχρονο kotatsu το οποίο είναι κινητό  αναφέρονται ως OKI-gotatsu. Δεδομένου ότι τα περισσότερα ιαπωνικά σπίτια έχουν μικρή μόνωση, τα kotatsu χρησιμεύουν ως μια αποτελεσματική μέθοδο θέρμανσης σε χώρους που κάνει πολύ κρύο.

Δείτε τις φωτογραφίες :

Δεν θα αφήσετε ποτέ ξανά το κρεβάτι σας μετά από αυτή την τρελή Ιαπωνική εφεύρεση. - Εικόνα0Δεν θα αφήσετε ποτέ ξανά το κρεβάτι σας μετά από αυτή την τρελή Ιαπωνική εφεύρεση. - Εικόνα1Δεν θα αφήσετε ποτέ ξανά το κρεβάτι σας μετά από αυτή την τρελή Ιαπωνική εφεύρεση. - Εικόνα2Δεν θα αφήσετε ποτέ ξανά το κρεβάτι σας μετά από αυτή την τρελή Ιαπωνική εφεύρεση. - Εικόνα3Δεν θα αφήσετε ποτέ ξανά το κρεβάτι σας μετά από αυτή την τρελή Ιαπωνική εφεύρεση. - Εικόνα4Δεν θα αφήσετε ποτέ ξανά το κρεβάτι σας μετά από αυτή την τρελή Ιαπωνική εφεύρεση. - Εικόνα5Δεν θα αφήσετε ποτέ ξανά το κρεβάτι σας μετά από αυτή την τρελή Ιαπωνική εφεύρεση. - Εικόνα6Δεν θα αφήσετε ποτέ ξανά το κρεβάτι σας μετά από αυτή την τρελή Ιαπωνική εφεύρεση. - Εικόνα7
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement