ΚΟΣΜΟΣ

Το αφεντικό τρελάθηκε: Πούλησε την εταιρεία και μοίρασε 27 εκατ. στους εργαζομένους

Το αφεντικό τρελάθηκε: Πούλησε την εταιρεία και μοίρασε 27 εκατ. στους εργαζομένους
Advertisement

Είναι ο καλύτερος εργοδότης στον κόσμο; Σίγουρα ο Νεβζάτ Αϊντίν έκανε ότι μπορούσε για να κερδίσει αυτόν τον τίτλο.

Ο Τούρκος πούλησε την εταιρεία διαδικτυακής παραγγελίας τροφίμων Yemeksepeti για 589 εκατ. δολάρια. Φρόντισε όμως να χαρούν και άλλοι με αυτό το ποσό ρεκόρ. Έτσι, μοίρασε 27 εκατομμύρια στους 114 εργαζόμενους στην επιχείρηση.

Κάτι που σημαίνει, ότι θα πάρουν από 237.000 δολάρια, ένα ποσό 150 φορές πάνω από το μέσο μισθό στην τουρκική εταιρεία! Όπως εξήγησε ο Αϊντίν, ήθελε να επιβραβεύσει τους υπαλλήλους που συνέβαλαν στη δημιουργία της εταιρείας με τη σκληρή δουλειά τους.

«Η επιτυχία δεν ήρθε εν μία νυκτί. Πιστεύω στην ομαδική δουλειά και θεωρώ ότι η επιτυχία είναι πιο απολαυστική όταν τη μοιράζεσαι με την υπόλοιπη ομάδα«, δήλωσε στο CNN.

Το αφεντικό τρελάθηκε: Πούλησε την εταιρεία και μοίρασε 27 εκατ. στους εργαζομένους - Εικόνα1

Όταν ανακοίνωσε το εκπληκτικό νέο, κάποιοι εργαζόμενοι έκλαιγαν, άλλοι ούρλιαζαν, ενώ μερικοί του έστειλαν ευχαριστήριες επιστολές, όπως είπε ο ίδιος στην Hurriyet. «Υπήρχαν συναισθήματα, γιατί με κάτι τέτοιο επηρεάζεις τις ζωές των ανθρώπων. Μπορούν να αγοράσουν αυτοκίνητο, σπίτι«, πρόσθεσε ο Αϊντίν.

Η κίνηση του Τούρκου είναι εξαιρετικά σπάνια, αλλά κάτι ανάλογο είχε συμβεί νωρίτερα φέτος. Τον Απρίλιο, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Τζ. Σ. Χουζένγκα μοίρασε σε 570 υπαλλήλους του περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια, μετά από την πώληση δύο εταιρειών. Ακόμη περισσότερα είχε χαρίσει το 1999 ο Αμερικανός Μπομπ Τόμπσον. Τότε εκείνος έδωσε σε 550 εργαζόμενους 128 εκατ. δολάρια σε μπόνους, όμως αυτά ποίκιλαν από 200 δολάρια έως και ένα εκατομμύριο.
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement