ΠΕΡΙΕΡΓΑ

“Με αποκαλούν κόκκινη ντομάτα. Κάποιοι δεν θέλουν να με αγγίξουν”: Η ζωή ενός παιδιού με ιχθύωση

“Με αποκαλούν κόκκινη ντομάτα. Κάποιοι δεν θέλουν να με αγγίξουν”: Η ζωή ενός παιδιού με ιχθύωση
Advertisement

«Με αποκαλούν κόκκινη ντομάτα. Κάποιοι δεν θέλουν να με αγγίξουν». Το δέρμα του Αρτιόμ μοιάζει με τα λέπια ψαριών. Το παιδί πάσχει από μία σπάνια γενετική ασθένεια που ονομάζεται ιχθύωση και μέχρι σήμερα αν και αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, δεν το βάζει κάτω.

Το δέρμα του Αρτιόμ μοιάζει με λέπια ψαριών. Το παιδί πάσχει από μία σπάνια γενετική ασθένεια που ονομάζεται ιχθύωση και μέχρι σήμερα αν και αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, δεν το βάζει κάτω. Ο μικρός Αρτιόμ πέρασε και περνάει ακόμη πολύ δύσκολα χρόνια, καθώς ταλαιπωρείται από μία ανίατη ασθένεια με πολύ έντονη φαγούρα, ενώ μπορεί να περάσουν και ολόκληρες νύχτες χωρίς να κοιμηθεί. Το παιδί πάσχει από μία σπάνια γενετική ασθένεια που ονομάζεται ιχθύωση. Κύριο χαρακτηριστικό της νόσου είναι το ξηρό και λεπιδώδες δέρμα, που μοιάζει σαν τα λέπια ψαριών. Οι γιατροί συμβούλεψαν τους γοείς να το αφήσουν σε κάποιο ορφανοτροφείο επειδή θεωρούσαν ότι ο Αρτιόμ δεν θα μπορέσει ποτέ να περπατήσει και να καθίσει. Όμως αυτοί αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το παιδί τους. Οι γονείς του Αρτιόμ δεν μπορούσαν να βρουν κάποια κατάλληλη θεραπεία στη Ρωσία που θα μπορούσε να ανακουφίσει το παιδί, έτσι πήγαν στη Γερμανία.

Ο Αρτιόμ μένει τώρα με τους παππούδες του καθώς οι γονείς του μετακόμισαν σε άλλη πόλη για δουλειά για να μπορούν να πληρώνουν τα έξοδα για τις θεραπείες του. Το αγόρι, εκτός από τις δυσκολίες που βιώνει με αυτή την επώδυνη και βασανιστική ασθένεια, αναγκάζεται να αντιμετωπίζει και bullying όχι μόνο από συνομηλίκους του, αλλά μερικές φορές ακόμη και από ενήλικες, λόγω της εμφάνισής του. Ωστόσο με τη βοήθεια των φίλων του μπορεί και προσπερνάει τα κακεντρεχή σχόλια και τις επικρίσεις. Ο ίδιος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, “τα υπομένει όλα. Το χειρότερο είναι η ασθένεια. Και τέλος”.

Πηγή: https://deti-bela.ru/

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement