ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπισκοτογλυκό ψυγείου: Με 6 υλικά και καθόλου ζάχαρη, που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά όλο το καλοκαίρι

Μπισκοτογλυκό ψυγείου: Με 6 υλικά και καθόλου ζάχαρη, που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά όλο το καλοκαίρι
Advertisement

Θέλεις να φτιάξεις ένα νόστιμο, δροσερό και γρήγορο γλυκό ψυγείου; Το μπισκοτογλυκό ψυγείου είναι το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου και είναι ιδανικό για όλες τις στιγμές της ημέρας, όπως το απόγευμα με τον καφέ, αλλά και το πρωί για ένα γλυκό ξεκίνημα της ημέρας.

Έχει ελάχιστα υλικά, τρομερή γεύση και οι θερμίδες του είναι λιγότερες αφού η ζάχαρη δεν εντάσσεται στα υλικά που πρέπει να έχεις για να το δημιουργήσεις. Ας δούμε λοιπόν πώς φτιάχνεται αυτό το γλυκό ψυγείου.

Συνταγή για Μπισκοτογλυκό ψυγείου

Μπισκοτογλυκό ψυγείου: Με 6 υλικά και καθόλου ζάχαρη, που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά όλο το καλοκαίρι - Εικόνα 1

200 γρ σοκολάτα 200 ml κρέμα γάλακτος 300 γρ τυρί κρέμα 300 γρ πτι μπερ με σοκολάτα 200 ml κρέμα γάλακτος 60 γρ σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την συνταγή μας, λιώνοντας την σοκολάτα με την μέθοδο μπεν μαρί. Στην συνέχεια, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Στην πορεία, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Κατόπιν, ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα μας. Συνεχίζουμε και καλύπτουμε τον πάτο από ένα ταψί (28×20 εκ) με σοκολατένια μπισκότα. Απλώνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε ξανά με μπισκότα. Έπειτα, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Αν θέλουμε, προαιρετικά, μπορούμε να χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με 50 γρ άχνη ζάχαρη και 2 βανίλιες. Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Extra tip: Θέλει λίγη υπομονή το γλυκό ψυγείου. Βλέπεις συνήθως οι συνταγές -αναλόγως και το γλυκό- είναι γρήγορες στην παρασκευή τους κι έπειτα πρέπει να περιμένεις να κρυώσουν για να τις σερβίρεις.

Όσο περισσότερο μείνει το γλυκό στο ψυγείο, τόσο πιο πηχτό θα είναι και θα μπορείς να το σερβίρεις πιο εύκολα σε κομμάτια ή μερίδες. Ιδανικά το φτιάχνεις την προηγούμενη, το φυλάς στην κατάψυξη ή στο ψυγείο (ό,τι ζητά η συνταγή) και το σερβίρεις την επόμενη.

Πηγή: xrysessyntages.gr

 

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement