ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη Πάπα Φραγκίσκου: «Εγωιστές όσοι υιοθετούν σκυλιά και γάτες, αντί να κάνουν παιδιά!»

Έκρηξη Πάπα Φραγκίσκου: «Εγωιστές όσοι υιοθετούν σκυλιά και γάτες, αντί να κάνουν παιδιά!»
Advertisement

Έντονα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια γενικής ακρόασης στο Βατικανό, αναφορικά με τα ζευγάρια και τους ανθρώπους εκείνους που αντί να επιλέγουν να κάνουν παιδιά, υιοθετούν κάποιο ζώο, όπως έναν σκύλο ή μια γάτα. Ο ίδιος μάλιστα τους χαρακτήρισε εγωιστές, αγνοώντας πλήρως τις αντιδράσεις που ενδέχεται να προκαλέσει η τοποθέτησή του.

Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Μερικές φορές τα κατοικίδια παίρνουν τη θέση των παιδιών. Σήμερα… βλέπουμε μια μορφή εγωισμού. Βλέπουμε ότι κάποιοι δεν θέλουν να κάνουν παιδί. Μερικές φορές κάνουν ένα και σταματούν εκεί, αλλά έχουν σκύλους και γάτες που παίρνουν τη θέση των παιδιών. Αυτό μπορεί να κάνει κάποιους ανθρώπους να γελάσουν, αλλά είναι πραγματικότητα».

Επιπλέον, ο ίδιος σημείωσε ότι: «Ο πολιτισμός γερνάει χωρίς ανθρωπιά, γιατί χάνουμε τον πλούτο της πατρότητας και της μητρότητας και η χώρα μας υποφέρει».

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος είχε δηλώσει το 2014 στην εφημερίδα «Il Messaggero» ότι το να μην έχει κάποιος παιδί αλλά ένα κατοικίδιο, είναι: «άλλο ένα φαινόμενο πολιτισμικής υποβάθμισης».

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement