ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Αυτοκτόνησε 12χρονος μετά από ομοφοβικό bullying – Του έλεγαν ότι θα πάει στην Κόλαση επειδή είναι γκέι

Αυτοκτόνησε 12χρονος μετά από ομοφοβικό bullying – Του έλεγαν ότι θα πάει στην Κόλαση επειδή είναι γκέι
Advertisement

Του είπαν «θα πας στην Κόλαση, επειδή είσαι γκέι» κι εκείνο μην μπορώντας να αντέξει τα εξευτελιστικά, ομοφοβικά σχόλια των συμμαθητών του, έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ο 12χρονος Eli φοιτούσε σε σχολείο του Τενεσί. Αυτοκτόνησε στις 28 Νοεμβρίου. Οι γονείς του τον περιέγραψαν ως ένα άτομο που δεν φοβόταν να είναι ο εαυτός του.

«Ήταν ήρεμος. Ήταν μία γαλήνια ψυχή», ανέφερε η μητέρα του, η οποία ήταν εκείνη που βρήκε το άψυχο σώμα του παιδιού της στο υπνοδωμάτιό του.

«Επειδή δεν πίστευε σε κάποια θρησκεία και είπε ότι ήταν γκέι, του έλεγαν πως θα πήγαινε στην Κόλαση», είπε η Debbey. «Του το έλεγαν αυτό αρκετά συχνά».

«ΤΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ»

Αυτοκτόνησε 12χρονος μετά από ομοφοβικό bullying – Του έλεγαν ότι θα πάει στην Κόλαση επειδή είναι γκέι - Εικόνα 2

Ο 12χρονος λάτρευε τον Μπομπ Σφουγγαράκη και σχεδόν καθημερινά φορούσε ένα φούτερ με τον αγαπημένο του ήρωα στο σχολείο, είχε βαμμένα νύχια, έπαιζε τρομπόνι και του άρεσε το ροζ χρώμα.

Όπως αποκάλυψε η μητέρα του, ο Eli πριν από την αυτοκτονία του, δεν είχε δώσει την εντύπωση, ότι έπαιρνε κατάκαρδα το bullying.

«Δεν τον ένοιαζε ή τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε και αυτό είναι το δύσκολο για εμάς», συνέχισε.

Όμως, οι συμμαθητές τους τον κορόιδευαν καθημερινά για τα ρούχα του. «Θεωρώ ότι πιθανώς το έκαναν γιατί φορούσε σχεδόν κάθε μέρα τα ίδια ρούχα και το χρησιμοποίησαν αυτό εναντίον του», τόνισε η μητέρα.

Αυτοκτόνησε 12χρονος μετά από ομοφοβικό bullying – Του έλεγαν ότι θα πάει στην Κόλαση επειδή είναι γκέι - Εικόνα 3

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟΥΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο πατέρας του Eli, με τη σειρά του είπε: «Ήταν πραγματικά κακοποιητικό. Δεν νομίζω ότι ήταν ποτέ σωματικό. Νομίζω ότι ήταν μόνο λόγια, αλλά τα λόγια πονούσαν. Πονούσαν πραγματικά. Είναι κάτι που δεν περιμέναμε ποτέ».

Αν και οι γονείς του ήξεραν για το bullying, δεν γνώριζαν την πραγματική έκταση των συναισθημάτων τους γιου τους. «Τον απογοητεύσαμε όλοι. Είναι τόσο απλό», είπε η μητέρα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ BULLYING ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ

Αυτοκτόνησε 12χρονος μετά από ομοφοβικό bullying – Του έλεγαν ότι θα πάει στην Κόλαση επειδή είναι γκέι - Εικόνα 4

Η διοίκηση του σχολείου Bedford County School δήλωσε «σοκαρισμένη» και «συντετριμμένη» από την είδηση ​​του θανάτου του Eli. «Όποτε κάποιος αφαιρεί τη ζωή του/της, ειδικά ένα παιδί, είναι αφόρητο», είπε ο επιστάτης Tammy Garrett.

Τώρα οι γονείς του Eli δίνουν τον δικό τους αγώνα, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι κανένα παιδί ή γονέας δεν θα περάσει αυτό που πέρασε η οικογένειά τους. «Ο εκφοβισμός είναι πρόβλημα παντού, όχι μόνο στο Μπέντφορντ», είπε η μητέρα του.

Η οικογένεια Fritchley δημιούργησε έναν λογαριασμό GoFundMe, όπου έχει συγκεντρώσει χιλιάδες δολάρια «για άλλα παιδιά και οικογένειες, έτσι ώστε να μην ξανασυμβεί ανάλογητραγωδία».

«Ως γονείς και παππούδες, είναι ευθύνη μας να μάθουμε στα παιδιά μας να αγαπούν και όχι να μισούν, να είσαι ευγενικός, όχι κακός, να καταλάβουμε ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί με τον τρόπο μας και αυτό είναι εντάξει. Αγκαλιάστε τα παιδιά και τα εγγόνια σας, πείτε τους ότι αυτός ο κόσμος δεν χρειάζεται να είναι τόσο γεμάτος κακία γιατί, στην τελική, το κακό δεν κερδίζει ποτέ», σημειώνουν.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement