ΔΙΑΦΟΡΑ

Θύμα πλημμύρας χρησιμοποιεί παλιό λεωφορείο για να συλλέξει 140 αδέσποτα σκυλιά

Θύμα πλημμύρας χρησιμοποιεί παλιό λεωφορείο για να συλλέξει 140 αδέσποτα σκυλιά
Advertisement

Τι παράδειγμα … ενώ πολλοί τράπηκαν σε φυγή, εξακολουθούσε να σκέφτεται ζώα. Συγχαρητήρια!

Πριν λίγα χρόνια….

Παλιά η ιστορία αλλά δεν παύει να μας υπενθυμίζει οτι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ενδιαφέρονται να φροντίσουν τους γύρω τους και τα ζώα..

“Ο José Damião dos Santos συγκέντρωσε 140 κουτάβια στο Bairro Americana στην Alvorada.Στο λεωφορείο, τα ζώα λαμβάνουν νερό και τροφή.

Με το σπίτι του να πλημμυρίζει λόγω της πλημμύρας του Arroio Feijó, στη γειτονιά Americana, στην Alvorada, ο αχθοφόρος της Ceasa, José Damião dos Santos, 48 ​​ετών, πέρασε τπέντε ημέρες συλλέγοντας αδέσποτα σκυλιά και άλλα που εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους κατά τη διάρκεια της πλημμύρας.Είχε 140 σκυλιά στο παλιό του λεωφορείο δεκαετίας του 1980.

Κατά τη διάρκεια της πλημμύρας, το όχημα – το οποίο δεν είχε μπαταρία – έπρεπε να ρυμουλκηθεί από ένα τζιπ Rua Princesa Izabel, επίσης στο Bairro Americana. Το πρωί εκείνης της Τρίτης, υπήρχαν ακόμη 70 ζώα στο όχημα. Όλοι έλαβαν φαγητό και νερό χάρη στις δωρεές.

Η βροχή αφήνει τέσσερις δήμους χωρίς νερό στη Μητροπολιτική Περιφέρεια

– Εκεί που είδα ένα σκυλί, το πήρα και το έφερα στο λεωφορείο. Δεν έχουν άλλο καταφύγιο – λέει, ο οποίος φροντίζει 15 ζώα στο σπίτι.

Θύμα πλημμύρας χρησιμοποιεί παλιό λεωφορείο για να συλλέξει 140 αδέσποτα σκυλιά - Εικόνα 2

Πολλά από τα σκυλιά έχουν κάποια μορφή ασθένειας και χρειάζονται εμβόλια. Μόνο ένα από τα ζώα στειρώθηκε. Μεταξύ των σκύλων, όλων των φυλών, υπάρχουν οκτώ κουτάβια.

Ο Χοσέ διανυκτέρευσε στο λεωφορείο, όταν τον δάγκωσε ακόμη και ένας σκύλος. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν έφυγε από το όχημα για να τους εμποδίσετε να τσακωθούν και να τραυματιστούν.

Θύμα πλημμύρας χρησιμοποιεί παλιό λεωφορείο για να συλλέξει 140 αδέσποτα σκυλιά - Εικόνα 4

Ακόμη και επικεντρωμένος στη βοήθεια των ζώων, συγκλονίζεται από το γεγονός ότι το σπίτι του, που βρίσκεται ένα τετράγωνο από το Arroio Feijó, είναι από εκείνα που είχε εισβάλει εντελώς το νερό. Στα 30 χρόνια που ζει στο Bairro Americana, λέει ότι δεν θυμάται να έχει δει πλημμύρες όπως αυτή.”

Τι παράδειγμα … ενώ πολλοί τράπηκαν σε φυγή, εξακολουθούσε να σκέφτεται ζώα. Συγχαρητήρια!

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement