ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παραολυμπιακοί αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο ο Στράτος Νικολαΐδης στη σφαιροβολία

Παραολυμπιακοί αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο ο Στράτος Νικολαΐδης στη σφαιροβολία
Advertisement

Άλλο ένα μετάλλιο κατέκτηση η Εθνική Ομάδα στους Παραολυμπιακούς αγώνες και αυτή τη φορά το έφερε ο Στράτος Νικολαΐδης στη σφαιροβολία.

Την ώρα που ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης εξασφάλισε παρουσία στον αυριανό (01.09.2021) τελικό του μικτού ατομικού μπότσια BC3 και ένα μετάλλιο, ο Στράτος Νικολαΐδης πέρασε στο λαιμό του το χάλκινο, μετά τη “μάχη” του στη σφαιροβολία F20. 4ος ο Λεόντιος Στεφανίδης.

Έμεινε τέταρτος στο Λονδίνο και στο Ρίο, αλλά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία F20 πέρασε στο λαιμό του ο Στράτος Νικολαΐδης, στο Τόκιο, μετά και τις ενστάσεις που υπήρξαν μετά το πέρας του τελικού.

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης κατέκτησε την 3η θέση, με προσπάθεια στα 15,93 μέτρα, ενώ στην 4η θέση κατετάγη ο Λεόντιος Στεφανίδης, κάνοντας ατομικό ρεκόρ στα 15,75 μέτρα

Ο Ουκρανός, Μαξίμ Κοβάλ έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 17.34μ. Και πήρε το χρυσό μετάλλιο, ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Ολεκσάνταρ Γιαρούβι (17.30μ.).

Μετά το μετάλλιο του Νικολαΐδη, η Ελλάδα έχει ως τώρα απολογισμό ένα ασημένιο και πέντε χάλκινα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ έχει εξασφαλίσει και ένα ακόμα από τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement