Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ασφαλείς και οι τελευταίοι εγκλωβισμένοι – Διασώθηκαν όλοι οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες

Advertisement
Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ασφαλείς και οι τελευταίοι εγκλωβισμένοι – Διασώθηκαν όλοι οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες
Advertisement

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ασφαλείς είναι και οι τελευταίοι εγκλωβισμένοι – Διασώθηκαν όλοι οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες.

Λεπτομέρειες για την κατάσταση

Συναγερμός σήμανε στις δυνάμεις διάσωσης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εγκλωβίστηκαν λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Βαρυμπόμπη, αστυνομικοί και πυροσβέστες σε διάσπαρτα σημεία. Ελικόπτερα κινητοποιήθηκαν για τους εντοπίσουν, να τους απομακρύνουν από το σημείο της πυρκαγιάς και να τους οδηγήσουν σε ασφαλή σημεία.

Αστυνομικοί είχαν μεταβεί στην περιοχή για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία ενώ οι πυροσβέστες που επιχειρούσαν στο σημείο ζήτησαν από τα εναέρια μέσα να κάνουν ρίψεις για να μπορέσουν να απομακρυνθούν. Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ γνωστοποιήθηκε πως η πρόσβαση είναι δύσκολη στα σημεία και για αυτό το λόγο σηκώθηκαν ελικόπτερα για την επιχείρηση διάσωσης.

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ασφαλείς και οι τελευταίοι εγκλωβισμένοι – Διασώθηκαν όλοι οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες - Εικόνα 1

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Δεν κινδυνεύουν οι αστυνομικοί

Ευτυχώς, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πέρασε ο κίνδυνος για τους αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά. Επρόκειτο για μία ομάδα ΔΙΑΣ που βρίσκονταν μαζί με άνδρες της πυροσβεστικής σε επικίνδυνη τοποθεσία. Τελικά εκτονώθηκε η κατάσταση και πλέον μπορούν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Συνολικά, έχουν γίνει στην Άμεση Δράση 14 κλήσεις για εγκλωβισμένους πολίτες στην περιοχή της Βαρυμπόμπης όπου μαίνεται η πυρκαγιά και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια όλοι.

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ασφαλείς και οι τελευταίοι εγκλωβισμένοι – Διασώθηκαν όλοι οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες - Εικόνα 2

Στο νοσοκομείο έξι κάτοικοι και ένας πυροσβέστης

Στο μεταξύ, με ήπια αναπνευστικά προβλήματα έξι κάτοικοι της περιοχής της Βαρυμπόμπης έχουν διακομιστεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και ένας πυροσβέστης με δύσπνοια έχει διακομιστεί στο ΓΝΑ 251.

Οι υγειονομικές δομές της περιοχής βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας το ΕΚΑΒ. Στην περιοχή βρίσκονται μια Κινητή Ιατρική Μονάδα, μία μηχανή, ένα όχημα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) και 9 ασθενοφόρα.

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Θρίλερ στις Αδάμες με εγκλωβισμένο αστυνομικό στις φλόγες – Προσπαθούσε να βοηθήσει κατοίκους

Την ίδια ώρα σε θρίλερ εξελίσσεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων στον οικισμό Αδάμες. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, ένας από τους αστυνομικούς που μετέβη στο σημείο προκειμένου να βοηθήσει ένα ζευγάρι να βγει από το σπίτι του, εγκλωβίστηκε και ο ίδιος.

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ασφαλείς και οι τελευταίοι εγκλωβισμένοι – Διασώθηκαν όλοι οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες - Εικόνα 3 Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ασφαλείς και οι τελευταίοι εγκλωβισμένοι – Διασώθηκαν όλοι οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες - Εικόνα 4 Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ασφαλείς και οι τελευταίοι εγκλωβισμένοι – Διασώθηκαν όλοι οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες - Εικόνα 5

Εν τω μεταξύ διακόπηκε και πάλι η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Αγίου Στεφάνου προς Πειραιά και από το ύψος της Λυκόβρυσης προς Λαμία.

Τα σημεία που είναι κλειστά

– ΤΑΤΟΪΟΥ ΑΠΟ Λ. ΚΥΜΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

– ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ

– ΤΑΤΟΪΟΥ ΑΠΟ ΟΔΟ ΠΑΡΝΗΘΟΣ (ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ- ΤΑΒΕΡΝΑ ΛΑΜΠΡΟΣ)

– Ν.Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

– Ν.Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΛΑΜΙΑ.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement