ΓΥΝΑΙΚΑ

Στη δημοσιότητα η συνταγή ομορφιάς της Jackie Kennedy από το 1963

Στη δημοσιότητα η συνταγή ομορφιάς της Jackie Kennedy από το 1963
Advertisement

Στη δημοσιότητα η συνταγή ομορφιάς της Jackie Kennedy από το 1963.
Το Museum of Makeup έφερε στο φως την συνταγή του δερματολόγου της

Το πρώτο Μουσείο Μακιγιάζ στη Νέας Υόρκης επρόκειτο να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό το Μάιο, αλλά αυτό όπως ήταν φυσικό δεν έγινε εξαιτίας της πανδημίας. Για να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον όμως των απανταχού beautistas, έδωσε στην δημοσιότητα την ρουτίνα ομορφιάς του μεγαλύτερου ειδώλου της Αμερικής.
O διάσημος Ούγγρος δερματολόγος, Erno Laszlo, το πελατολόγιο του οποίου περιελάμβανε κι άλλα σπουδαία ονόματα της εποχής, όπως εκείνο της Marilyn Monroe και της Audrey Hepburn, είχε αναλάβει την δεκαετία του ’60 την beauty routine της Πρώτης Κυρίας της Αμερικής και πριν λίγες μέρες, το Museum of Makeup της Νέας Υόρκης δημοσίευσε τη συνταγή που της είχε γράψει to 1963, με αφορμή τις καλοκαιρινές διακοπές της στο Cape Cod.

Η συνταγή έχει συνταχθεί την 1η Μαΐου 1963, έξι μήνες πριν το θάνατο του προέδρου. “Αυτό το έγγραφο είναι ένα ιστορικό διαμάντι. Μιλά για το ρόλο των γυναικών στην κοινωνία, και τη σημαντικότητα της ομορφιάς και της αψεγάδιαστης εικόνας στην πολιτική της δεκαετίας του 1950 και του 1960”, σημειώνει ο Doreen Bloch, συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του Makeup Museum.

Στη δημοσιότητα η συνταγή ομορφιάς της Jackie Kennedy από το 1963

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στις οδηγίες ο Erno Laszlo συμβουλεύει την Jackie Kennedy να χρησιμοποιεί τονωτική λοσιόν προσώπου στις μασχάλες της, να καταναλώνει μια διατροφή πλούσια σε ψάρι και να μη φορά καπέλο “γιατί ο ήλιος είναι καλός για εκείνη, και δεν θα πρέπει να φοβάται τις καφέ κηλίδες, αφού θα τις εξαφανίσει το φθινόπωρο”, συμβουλή που εμείς η αλήθεια βρήκαμε κάπως »άκυρη» και δεν θα ακολουθούσαμε ποτέ.

Για το πρωί, τη συμβουλεύει να χρησιμοποιεί δύο προϊόντα: Την απολεπιστική λοσιόν Erno Laszlo Light Controlling Lotion, την οποία θα πρέπει να την εφαρμόζει τόσο στο πρόσωπο, όσο και στις μασχάλες και το pre-cleansing έλαιο Erno Laszlo Phelityl Oil, το οποίο θα πρέπει να εφαρμόζει στα άκρα της. Στο έγγραφο τονίζεται και το πόσο σημαντικό είναι να μην χρησιμοποιεί περισσότερα έλαια και κρέμες στο πρόσωπό της, απ’ όσα της έχει πει. “Διαφορετικά, τα εξογκώματα δεν θα εξαφανιστούν ποτέ, και θα εμφανιστούν ξανά μαύρα στίγματα και σπυράκια”.
Συμπληρωματικά ο διάσημος δερματολόγος της γράφει και ένα πλάνο διατροφής για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα, στο οποίο της προτείνει να τρώει δύο βραστά αβγά για πρωινό, μία φέτα ψωμί με μέλι, τσάι και γάλα χαμηλών λιπαρών. Το μεσημεριανό της πρέπει να περιλαμβάνει βραστό βοδινό κρέας και τυρί cottage, ενώ το βραδινό της κάποιο είδος κρέατος και σαλάτα.

Ο δερματολόγος δεν παραλείπει επίσης να την δώσει και οδηγίες για να περιποιείται τον πρόεδρο John F. Kennedy. Συγκεκριμένα σημειώνει ότι πρέπει να εφαρμόζει στην πλάτη του το Phelityl Oil για να μειωθεί η ακμή στην πλάτη του. “Είναι τόσο ξηρή και έχει ακμή, γιατί πρέπει να κάνει τέσσερα μπάνια τη μέρα”, αναφέρει.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement