ΔΙΑΦΟΡΑ

Εντυπωσιακά διακοσμητικά τοίχου από ακατέργαστα και φυσικά ξύλα

Εντυπωσιακά διακοσμητικά τοίχου από ακατέργαστα και φυσικά ξύλα
Advertisement

Εξαιρετικής αισθητικής διακοσμητικά τοίχου – ραφιέρες από φυσικά ή ακατέργαστα ξύλα, για χρήση σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους.


Για την κατασκευή τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν θαλασσόξυλα ή ξύλα από παλέτες, όπως και όποιας άλλης αντίστοιχης μορφής ακατέργαστο ξύλο σε συνδυασμό με λεπτούς κορμούς – χοντρά ξερά κλαδιά.

Η τελική όψη της κατασκευής είναι πιο καλαίσθητη αν όλα τα ξύλα είναι ανοιχτόχρωμα και από τα κλαδιά έχει αφαιρεθεί ο φλοιός.
Για να δώσετε σε παλετόξυλα, σανίδες κλπ. αυτή την όψη φυσικού και ξασπρισμένου ξύλου, τρίψτε τα με τριβείο και περάστε τα με πινέλο ή σφουγγάρι με πολύ αραιωμένο λευκό χρώμα. Όταν στεγνώσει τρίψτε ξανά πολύ ελαφρά με γυαλόχαρτο και επαναλάβετε την διαδικασία ακόμη μια φορά.

Για την συναρμολόγηση της κατασκευής θα χρειαστεί απλώς να καρφώσετε τα κομμάτια ξύλου μεταξύ τους ή να τα κολλήσετε με ξυλόκολλα ανάλογα με το μέγεθος – βάρος τους.

Αφού επιλέξετε το σχέδιο και το συνολικό μέγεθος που θέλετε να έχει η κατασκευή και επεξεργαστείτε -αν χρειάζεται- τα ξύλα, ξεκινείστε διαμορφώνοντας αρχικά την βάση στήριξης που θα κρεμαστεί στον τοίχο, προσθέστε τα ραφάκια και ολοκληρώστε την κατασκευή με την προσθήκη των κλαδιών-κορμού.
Σε όποια σημεία σας εξυπηρετεί τα κομμάτια του ξύλου μπορούν να σταθεροποιηθούν – κολληθούν και με πιστόλι σιλικόνης.
Βιδώστε στο πίσω μέρος 1-2 μεγάλα κρεμαστράκια κάδρων για να προσαρμόσετε την κατασκευή στον τοίχο.

Εκτός όλων των άλλων χρήσεων μπορούν να γίνουν εξαιρετικά διακοσμητικά τοίχου για μπαλκόνι – εξωτερικούς χώρους.
Τοποθετείστε στα ραφάκια ελάχιστα, μικρού μεγέθους και κατά προτίμηση ίδια αντικείμενα ή και μόνο κεράκια.
Η φωτισμένη όψη τους στο σκοτάδι είναι πραγματική …μαγική.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement