ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος

Πέθανε ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος
Advertisement

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος. Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν με κορωνοϊό και σηψαιμία. Ήταν γνωστός στο κοινό ως TAZ ή το «μαύρο πρόβατο», ενώ καυτηρίαζε τα όσα συνέβαιναν με την πένα του. Πριν περίπου έξι χρόνια ο γνωστός δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει ότι είναι φορέας του Αids, αλλά και ότι ήταν εθισμένος στο αλκοόλ.

Η είδηση της νοσηλείας του είχε γίνει γνωστή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, όπου ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος προχώρησε σε ανάρτηση με την οποία ανέφερε: «Έγινε το Σάββατο και η δεύτερη εγχείρηση εκτομης και στο άλλο πόδι. Στην εντατική από κόβιντ διασωληνωμένος και με σοβαρότατη σηψαιμία λοιπόν».

Στο τελευταίο ποστάρισμα το οποίο έκανε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος αναφέρθηκε στα νεότερα για την κατάσταση υγείας του δημοσιογράφου και σημείωνε πως παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Τελικά, ο δημοσιογράφος δεν τα κατάφερε.

Δείτε αναρτήσεις από αγαπημένους του ανθρώπους:

Η Λίνα Δημοπούλου έγραψε: «Ο Τάσος με πληγωμένα ποδαράκια έφυγε να πάει να βρει το άστρο του. Ησύχασε μικρό μου, τώρα μπορείς απλώς να πετάξεις». Πέθανε ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος – Νοσηλευόταν με κορωνοϊό - Εικόνα 1

Η Ειρήνη Θεοδωροπούλου έγραψε: «Δεν ξέρω αν σε περίμεναν, αν σου έστρωσαν κόκκινο χαλί, αν άνοιξαν την αγκαλιά τους να χωθείς μέσα σαν μικρό παιδί…εύχομαι να τους βρήκες όλους. Το μπαμπά σου, το θείο μου, το μπαμπά μου, το θείο σου, τον παππού Τάσο, τη γιαγιά Μαρία…εύχομαι να σε καλοδέχτηκαν ντυμένο στα άσπρα καρδούλα μου, με την ψυχή πιο ανάλαφρη πια κι από 21 γραμμάρια». Πέθανε ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος – Νοσηλευόταν με κορωνοϊό - Εικόνα 2

Ποιος ήταν ο ΤΑΖ

Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος ήταν δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου. Ο ίδιος υπέγραφε και ως ΤΑΖ ή μαύρο πρόβατο. Το 2015 αποκάλυψε ότι τα τελευταία 11 χρόνια ήταν φορέας του HIV, σε μια προσπάθεια να σπάσει τα ταμπού πίσω από αυτόν τον ιό. Είχε γράψει τότε: «Eίμαι φορέας του ΗΙV εδώ και 11 χρόνια.

Το έμαθα μια μέρα μετά τα γενέθλια μου με τη μάνα μου να περιμένει από έξω από το ιατρείο. Και τη νοσοκόμα να δίνει τις εξετάσεις σε όλους τους ασθενείς, κρατώντας δύο τρεις από μας. Εντάξει, το ψυλλιάστηκα από την πρώτη στιγμή.

Της λέω «μαντάμ αφού ξέρετε αυτό που ξέρω δεν το τελειώνουμε; Σας υπόσχομαι δεν θα πηδήξω από το μπαλκόνι». Aπό έξω με περιμένει η μάνα. Της λέω «μάλλον έχουμε πρόβλημα». Mου απαντάει η μάνα «To μόνο πρόβλημα που έχουμε είναι ότι έχεις χεστεί από το φόβο σου». Είμαι ο ΤΑΖ και μολονότι δεν με λες ακριβώς χαρούμενο άνθρωπο, θα διεκδικώ το δικαίωμα στη χαρά όποιου του έχει στερηθεί. Ακόμα και με μπουνιές.

Απελευθέρωσα από μέσα μoυ μια φορτωμένη από άλλους ντροπή. Όχι για τη δική μου αυτοπροβολή από τη στιγμή που γνωρίζω και δεν με αφορά όμως καθ’ όλου το όποιο προσωπικό ή επαγγελματικό κόστος μπορεί να πληρώσω. Μου αρκεί να κοιμάμαι ήρεμα· και να να κάνω σεξ χαμογελώντας. Το έκανα για τη ζωή των άλλων που για μένα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη δική μου. Τον ομοίων μου και φοβισμένων. Δεν ζεις αν δεν αντιμετωπίζεις το κόστος της αλήθειας σου. Κι αν δεν τη χρησιμοποιείς για να βοηθήσεις άλλους, απλά έρπεσαι. Κι αλήθεια ποτέ δεν είχες…».

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement