ΠΕΡΙΕΡΓΑ

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν
Advertisement

Ιδιοκτήτες: Οι περισσότεροι αγαπούν τους αδύναμους. Συγκεκριμένα, κάποιοι που θα καταφέρουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους (σ.σ. εταιρείες και κυβερνήσεις). Αυτοί οι άνθρωποι χαρίζουν την ελπίδα ότι οι μικρότεροι έχουν τελικά, την εξουσία.

Συχνά αναφερόμενες ως «υποχωρήσεις», περιπτώσεις όπως αυτές έχουν γίνει αισθητικές ενδείξεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ιδιαίτερα στην Κίνα, όπου οι γενναίοι ιδιοκτήτες σπιτιών λαμβάνουν ευρεία υποστήριξη ενάντια στον αντιληπτό εκφοβισμό των δυνάμεων που υπάρχουν. Όποιος έχει δει την ταινία ”Ψηλά στον Ουρανό” ή την αυστραλιανή κλασσική ταινία “O Πύργος” θα ταυτιστεί με αυτό!

Ακολουθούν περιπτώσεις, όπου ιδιοκτήτες δεν δέχθηκαν τη μετακόμιση και παρέμειναν στα σπίτια τους:

“Η Έντιθ Μέισφιλντ αρνήθηκε να πουλήσει το σπίτι της ακόμη και αφού της προσφέρθηκε περισσότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ για να αγοραστεί. Αργότερα έγινε η έμπνευση για την ταινία “Ψηλά στον Ουρανό” “

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 1

“Η Μαίρη Κουκ αρνήθηκε να πουλήσει την όμορφη κατοικία της, ενώ όλα τα γειτονικά σπίτια κατεδαφίστηκαν. Σήμερα το σπίτι κάθεται σφιχτά ανάμεσα στους γιγαντιαίους γείτονες του, μοιάζοντας πολύ με μια απεικόνιση από ένα παιδικό βιβλίο”.

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 2

“Η Βέρα Κόκινγκ αρνήθηκε πρώτα να πουλήσει το σπίτι της στον Μπόμπ Γκουτσιόνε, ο οποίος θέλησε να κατασκευάσει το καζίνο του γύρω του. Αργότερα αρνήθηκε να το πουλήσει στον Ντόναλντ Τραμπ”.

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 3

“Ένας ιδιοκτήτης που αρνήθηκε να πουλήσει το σπίτι του στη Μελβούρνη της Αυστραλίας”.

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 4

“Ένας κάτοικος του Τορόντο αρνήθηκε να πουλήσει το σπίτι του, οπότε έκοψαν το κτίριο στη μέση”.

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 5

“Η κυβέρνηση της Κίνας έκρυψε έναν αυτοκινητόδρομο γύρω από αυτούς τους επίμονες ιδιοκτήτες σπιτιών. Οι κάτοικοι τελικά μετακινήθηκαν, αλλά το σπίτι είχε γίνει σύμβολο αντίστασης κατά των προγραμματιστών”.

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 6 Κι άλλες περιπτώσεις, όπου ιδιοκτήτες δεν δέχθηκαν τη μετακόμιση και παρέμειναν στα σπίτια τους:

“Αυτή η λεπτή γοτθική έμπνευση στην πόλη, πλαισιωμένη από τις μαζικές πολυκατοικίες“.

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 7

“Ο Ράνταλ Έικερ αρνήθηκε να πουλήσει το βικτωριανό του σπίτι στο κέντρο της πόλης του Πόρτλαντ, έτσι έχτισαν ένα τεράστιο πανεπιστήμιο γύρω του”.

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 8

“Στο Γκουανγκζού, οι Αρχές έπρεπε να κατασκευάσουν έναν περιφερειακό δρόμο γύρω από αυτό το συγκρότημα διαμερισμάτων, επειδή τρεις οικογένειες δεν ήθελαν να φύγουν από εκεί”.

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 9

“Το Σπίτι του Όστιν Σπριγκς στην Ουάσιγκτον. Ο ιδιοκτήτης προσφέρθηκε να δώσει 3 εκατομμύρια ευρώ, είπε όχι και αργότερα το έδωσε για 4 εκατομμύρια ευρώ”.

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 10

“Αν και είναι το μοναδικό κτίριο που χρησιμοποιείται εκεί που ήταν η παλιά γειτονιά του Ρουμπαί, στη Βόρεια Γαλλία, ο Σάλα Ουντχάνι αρνείται να πουλήσει το μαγαζί οπου έχει εργαστεί για τα τελευταία 46 χρόνια”.

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 11

“Ζώντας κάτω από μια γέφυρα”.

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 12 Κι άλλες περιπτώσεις, όπου ιδιοκτήτες δεν δέχθηκαν τη μετακόμιση και παρέμειναν στα σπίτια τους:

“Αναγκάστηκαν να χτίσουν γύρω από αυτό το σπίτι”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 13

“Ένας μόνιμος κάτοικος κρατά το σπίτι του ενάντια στις πολυτελείς βίλες που χρίστηκαν στο Σούζου, επαρχία του Τζιάνγκσου, τον Ιούλιο του 2013”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 14

“Οι αγρότες ζουν κολλημένοι ανάμεσα σε τρεις αυτοκινητόδρομους. Εκατοντάδες νοικοκυριά μεταφέρθηκαν αλλά η κυβέρνηση δεν ήταν σε θέση να επιτύχει μια συναίνεση με αυτή την οικογένεια”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 15

“Μια κινεζική οικογένεια αρνήθηκε να μετακινήσει τους αρχαίους τάφους των συγγενών της. Η μικρή, περίεργη κολόνα βρισκόταν 10 μέτρα πάνω από το δάπεδο του Ιδρύματος για μήνες, έως ότου αποδέχτηκαν τελικά την αποζημίωση”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 16

“Οι ιδρυτές αυτού του ξενοδοχείου δεν μπόρεσαν να αγοράσουν αυτά τα σπίτια λόγω του υψηλού τιμολογίου. Έτσι, το ξενοδοχείο ήταν χτισμένο γύρω από τα δύο κτίρια και τώρα έγινε κατάστημα με σουβενίρ”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 17

“Η κ. Γου Πινγκ ήταν το μόνο πρόσωπο από 241 ιδιοκτησίες που αρνήθηκε να φύγει. Πάλεψε με τους εργολάβους και τις προσφορές για σχεδόν 3 χρόνια, αλλά τελικά έφυγε τον Απρίλιο του 2007 με πολλά λεφτά στην τσέπη της”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 18 Κι άλλες περιπτώσεις:

“Η οικογένεια Σπίγκελχαλτερ αρνήθηκε να πουλήσει το κατάστημά της στο διευρυμένο κατάστημα “Wickhams”.”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 19

“Αυτό το σαλούν αρνήθηκε να πουλήσει την ιδιοκτησία του σε μια επιχείρηση διαμερισμάτων και τώρα το διαμέρισμα πρέπει να χτιστεί γύρω του”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 20

“Αυτό το σπίτι που αρνείται να πουληθεί μπλοκάρει την κίνηση στην Σανγκάι”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 21

“Ο ενοικιαστής αυτού του κτιρίου διαμερισμάτων στο Κουνμίνγκ της Κίνας πρέπει να διασχίσει ένα καμπαναριό, αφού οι εργολάβοι έσκαψαν ένα χαντάκι για να αναγκάσουν την τελευταία οικογένεια να φύγει”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 22

“Ένα σπίτι βρίσκεται στη μέση ενός δρόμου που βρίσκεται υπό κατασκευή στο Νάνιγκ, Κίνα, τον Απρίλιο του 2015. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν έφτασε σε συμφωνία με την τοπική αρχή σχετικά με την αποζημίωση του για την κατεδάφιση”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 23

“Κάτοικοι της περιοχής Γουάνγκφου της Σαγκάης αποφάσισαν συλλογικά να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ο Τάο Γουέιρεν κάθεται μπροστά από το διώροφο σπίτι του, το οποίο περιβάλλεται από κτίρια συγκροτήματος υψηλών προδιαγραφών”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 24 Επιπλέον, περιπτώσεις, όπου ιδιοκτήτες δεν δέχθηκαν τη μετακόμιση και παρέμειναν στα σπίτια τους:

“Ολόκληρο το συγκρότημα “Rockefeller Plaza” μετάκινήθηκε, λόγω αυτών των δύο κτιρίων των οποίων οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να πουλήσουν”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 25

“Στην Κίνα έφτιαξαν έναν ποταμό για να περικυκλώνουν τους κατόχους των σπιτιών οι οποίοι αρνήθηκαν να μετακινηθούν από το 900χρονο χωριό τους”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 26

“Το τελευταίο σπίτι στην περιοχή αυτή βρίσκεται μπροστά σε ένα εμπορικό κέντρο στην επαρχία Χουνάν της Κεντρικής Κίνας”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 27

“Zει στο μερικώς κατεδαφισμένο σπίτι για σχεδόν ένα χρόνο, ακόμη και αν το νερό και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κόπηκαν”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 28

“Το αγρόκτημα στη μέση του αεροδρομίου Ναρίτα. Οι αγρότες αρνούνται να εγκαταλείψουν τη γη τους στη μέση αυτού του αεροδρομίου στην Ιαπωνία.”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 29

“Η «Γωνιά των εκατομμυρίων δολαρίων» που η Macy’s έπρεπε να χτίσει γύρω του και έπειτα να κρυφτεί πίσω από έναν πίνακα διαφημίσεων”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 30 Οι υπόλοιπες:

“Ο τελευταίος οίκος μιας παλιάς γειτονιάς στέκεται μόνος σε ένα μελλοντικό “Shanghai World Expo 2010″ πάρκινγκ, κάτω από μια γέφυρα του Νάνπου, στις 6 Απριλίου 2010, στη Σαγκάη της Κίνας. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ήταν ο Σι Γιούτζι. Το σπίτι καταστράφηκε ημέρες αργότερα και ο ιδιοκτήτης μεταφέρθηκε σε ένα κοιτώνα των εργαζομένων”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 31

“Ένας νέος αυτοκινητόδρομος στην Κίνα έχει κοπεί στα δύο, αφού ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού αρνήθηκε να πουλήσει το σπίτι του. Ο ιδιοκτήτης σκέφτεται εδώ και χρόνια εάν θα μετακινηθεί ή όχι”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 32

“Τα σπίτια των οποίων οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να μετακομίσουν, στον τομέα των κατασκευών στο Ταϊγιουάν, επαρχία Σάνξι της Κίνας”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 33

“Αυτό το σπίτι κάθεται πάνω σε ένα ανάχωμα πάνω από το επίπεδο του εδάφους, επειδή έσκαψαν τη γη γύρω από αυτό”

33 πεισματάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνήθηκαν να μετακομίσουν - Εικόνα 34

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement