ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

Γιατί δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι..Υπάρχουν και οι άλλοι άνθρωποι…

Γιατί δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι..Υπάρχουν και οι άλλοι άνθρωποι…
Advertisement

«Πήρε πέντε αυγά από το σούπερ μάρκετ και προσπάθησε να διαφύγει όταν η ασφάλεια του μαγαζιού την έπιασε και κάλεσε την Αστυνομία.

Οταν ο αστυνομικός έφτασε επιτόπου ρώτησε την Ελενα:
-Τι έκλεψες;
-«Πέντε αυγά» του είπε κλαίγοντας . «Για να ταΐσω τα πεινασμένα παιδιά μου».

Ο αστυνομικός δεν είπε κουβέντα, την πήρε μαζί του ξανά μέσα στο σούπερ μάρκετ και γέμισε ένα μεγάλο καρότσι με προμήθειες για εκείνη και τα παιδιά της. Απίστευτα πολλές προμήθειες που τις πλήρωσε από την τσέπη του.

Η Ελενα άρχισε να κλαίει με λυγμούς.
-«Κύριε του είπε, είναι υπερβολικό αυτό».

Και ο αστυνομικός της απάντησε: «Μερικές φορές δεν πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος αλλά η ανθρωπιά».

Συνέβη στην Αμερική. Στην ίδια Αμερική που ένας αστυνομικός στραγγάλισε δημόσια με το γόνατό του τον Τζορτζ Φλόιντ. Στην ίδια την Αμερική που φλέγεται γιατί αφυπνίστηκαν άσπροι και μαύροι και ζητούν ισότητα και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην ίδια την Αμερική που μαύροι και άσπροι φωνάζουν ότι «οι ζωές των μαύρων αξίζουν».

Η Έλενα είναι μαύρη. Ο αστυνομικός που αψήφησε τον νόμο του κράτους γιατί του επέβαλλε άλλο νόμο η συνείδησή του, το φιλότιμό του, είναι λευκός. Μπορεί να μην είναι πολλές τέτοιες ειδήσεις αλλά όταν τις συναντάμε αξίζει να τις αναφέρουμε.

.., ούτε οι αστυνομικοί. Και υπάρχουν πολλές Έλενες που δεν είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής τους, έναν τέτοιο αστυνομικό.»»

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement