ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Ελλάδα πήρε για πρώτη φορά το χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Η Ελλάδα πήρε για πρώτη φορά το χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής
Advertisement

Έλληνες έφηβοι κέρδισαν το κορυφαίο βραβείο δημιουργώντας ένα ′′ έξυπνο ′′ λευκό μπαστούνι για τους τυφλούς. Για πρώτη φορά στην ιστορία, η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε τα λαμπρότερα παιδικά μυαλά στον κόσμο και πήρε το χρυσό, αφήνοντας πίσω ομάδες από χώρες όπως η Κορέα και η Ρωσία, που έχουν τεράστια εμπειρία στη ρομποτική.

Η Ελλάδα κέρδισε χρυσό στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομπότ για νέους που πραγματοποιήθηκε ψηφιακά νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η Ίριδα Αγγελοπούλου, η Βασιλική Ηλιάδη, ο Χρήστος Ρέντζης και ο Αλκιβιάδης Κωτσικόπουλος από την ομάδα του PlaisioBots, κέρδισαν το κορυφαίο βραβείο δημιουργώντας ένα «έξυπνο» λευκό μπαστούνι για τους τυφλούς.

Ο λευκός κάλαμος έχει έναν 3-D αισθητήρα ανίχνευσης μέσα του που μπορεί να προειδοποιήσει τον χρήστη για εμπόδια που βρίσκονται στο περιβάλλον. Μπορεί επίσης να «διαβάσει» φανάρια, επιτρέποντάς του να ενημερώνει τους χρήστες πότε να διασχίζουν έναν δρόμο.

Βοηθώντας τους ανθρώπους να βελτιώσουν τη ζωή τους

«Ελπίζουμε ότι η εφεύρεσή μας θα βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους και θα βελτιώσει τη ζωή τους», λέει ο Ρέντζης.

Η ομάδα, η οποία ενώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Plaisio , ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα τεχνολογίας στην Ελλάδα, συνεργάστηκε στενά σε όλη την πανδημία.

Προπονήθηκε από τον παγκόσμιο πρωταθλητή ρομποτικής Dialekti Athina Voutyrakou και επικουρείται από τον Iason Somoglou.

Το χρυσό μετάλλιο «ήταν το πιο συγκινητικό και αισιόδοξο ορόσημο στα 18 χρόνια μου στην επιχείρηση», δήλωσε ο Κώστας Γεράρδος, Διευθύνων Σύμβουλος του Plaisio.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία, η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε τα λαμπρότερα μυαλά των παιδιών στον κόσμο και πήρε το χρυσό, αφήνοντας πίσω ομάδες από χώρες όπως η Κορέα και η Ρωσία, που έχουν τεράστια εμπειρία στη ρομποτική», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα κατακτά για πρώτη φορά χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής - Εικόνα 6

«Τα παιδιά μπορούν, αρκεί να τους δείξουμε το δρόμο.»

Ο Γεράρδος σημείωσε ότι τα παιδιά μας είναι εξίσου ταλαντούχα όσο και σε πιο προηγμένες τεχνολογικά χώρες, λέγοντας «Τα παιδιά μας μπορούν να επιτύχουν σπουδαία πράγματα αρκεί να τους δείξουμε τον δρόμο».

Δεκάδες νέοι από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομπότ (IOR).

Ο Πρόεδρος της επιτροπής IOR, Jonghwan Kim, λέει ότι ο σκοπός του διαγωνισμού είναι «να παρέχει ευκαιρίες στους νέους να αναπτύξουν δεξιότητες ανάπτυξης ρομπότ».

Προσθέτει ότι αντί της εκπαίδευσης που αναζητά μόνο τη γνώση, «κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να καλλιεργήσουμε μελλοντικούς ανθρώπινους πόρους που οδηγούν τον 21ο αιώνα με κριτική σκέψη, ομαδική εργασία, δεξιότητες επικοινωνίας και δημιουργικότητα».

Πηγή : diaforetiko.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement