Το καθαριστικό τζαμιών κάνει πολλά πράγματα που δεν γνωρίζεις!

Advertisement
Το καθαριστικό τζαμιών κάνει πολλά πράγματα που δεν γνωρίζεις!
Advertisement

Αν το έχεις στο σπίτι σώθηκες.

Το καθαριστικό γυαλιού εφευρέθηκε τη δεκαετία του ‘30. Από τότε, βοηθά να καθαρίζονται τα παράθυρα γρήγορα και αποτελεσματικά. Αυτό το προϊόν, το οποίο αρχικά ήταν μόνο διάφανο ή μπλε, σήμερα διατίθεται σε πολλά χρώματα και αρώματα. Αν και αρχικά ήταν ένα πολύ εύφλεκτο υγρό, στην πορεία άλλαξε σύνθεση για να γίνει πιο ασφαλές.

Σήμερα, το καθαριστικό τζαμιών διατίθεται συνήθως σε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να διευκολυνθεί η χρήση του, με τη γνωστή σε όλους μας διαδικασία «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε», για να θυμηθούμε ένα παλιό διαφημιστικό σλόγκαν, που έχει πλέον περάσει στον καθημερινό λόγο.
Γιατί όμως είναι ένα πολυεργαλείο μέσα στο σπίτι; Γιατί μπορεί να χρησιμεύσει σε πολλά πράγματα;

Παρακάτω θα δεις γιατί το καθαριστικό τζαμιών είναι πολυεργαλείο:

Μπορεί να είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό, ειδικά εάν το προϊόν περιέχει αμμωνία. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ψεκάσετε τα έντομα απευθείας, αποφεύγοντας την έντονη μυρωδιά άλλων εντομοκτόνων ή να ψεκάσετε τα πλαίσια από παράθυρα και πόρτες για να μην αφήσετε τα έντομα να μπουν στον εσωτερικό σας χώρο.

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικό τζαμιών για να κάνετε τα κοσμήματα να φαίνονται σαν καινούργια; Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι είναι κατασκευασμένα από υλικά που δεν θα πάθουν ζημιά από αμμωνία ή αλκοόλ. Για παράδειγμα, αυτό το προϊόν είναι ιδανικό για να κάνει τα διαμάντια να λάμψουν.

Λόγω των συστατικών του, το καθαριστικό τζαμιών μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τις λιπαρές βρωμιές που συσσωρεύονται σε ορισμένα σημεία του σπιτιού. Παρόλο που υπάρχουν πολλά απολιπαντικά προϊόντα στην αγορά, αν σας τελειώσουν ή δεν μπορείτε να βρείτε που το έχετε φυλάξει την τελευταία φορά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καθαριστικό τζαμιών για τον σκοπό αυτό.

Αφαίρεση λεκέδων από τα ρούχα (εκτός από ρούχα από μετάξι ή μαλλί). Είναι αποτελεσματικό ακόμη και στους πιο δύσκολους λεκέδες, όπως ντομάτα ή λεκέδες αίματος. Είναι επίσης ιδανικό για τους λεκέδες των χαλιών, αρκεί το χαλί να μην είναι μάλλινο.

Παιδικά παιχνίδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν για να απολυμάνετε τα παιχνίδια των παιδιών

Πηγή: ratpack.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement