ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Η παραλία στις Μαλδίβες που κατά την διάρκεια της νύχτας φωσφορίζει

Η παραλία στις Μαλδίβες που κατά την διάρκεια της νύχτας φωσφορίζει
Advertisement

Γνωρίζετε ότι υπάρχει μια παραλία στο νησί Mudhdhoo (γνωστό και ως νησί Vaadhoo) στις Μαλδίβες που φωσφορίζει κατά την διάρκεια της νύχτας; Ναι, σωστά διαβάσατε! Αυτή η λάμψη στο σκοτάδι αποτελεί βασικά ένα φυσικό φαινόμενο που ονομάζεται «Bioluminescence», κατά το οποίο το φως εκπέμπεται ή δημιουργείται από έναν ζωντανό οργανισμό.

Η θάλασσα είναι απέραντη, μυστηριώδης και γεμάτη άγνωστα πλάσματα. Πιστεύεται, λοιπόν, ότι υπάρχουν πολλά θαλάσσια ζώα που είναι ικανά να εκτελούν τέτοια δράση ώστε να παράγεται φως. Έτσι, λοιπόν, το φως που παράγεται στη συγκεκριμένη παραλία οφείλεται σε αυτούς τους οργανισμούς, οι οποίοι φωτίζουν τις ακτές της θάλασσας με τον πιο μαγικό τρόπο.

Η παραλία στις Μαλδίβες που κατά την διάρκεια της νύχτας φωσφορίζει - Εικόνα 2

Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο παγκοσμίως, για το οποίο αμέτρητοι επισκέπτες ταξιδεύουν στις Μαλδίβες από διάφορα σημεία του κόσμου, προκειμένου να το παρατηρήσουν από κοντά.

Η παραλία αποτελεί μέρος του νησιού Vaadhoo, το οποίο με τη σειρά του ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα Raa Atoll Μαλδίβες. Στην πραγματικότητα είναι ένα μικρό νησί με όχι περισσότερους από 500 κατοίκους, ωστόσο, έχει κερδίσει μια θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη λόγω του φαινομένου «Sea of Stars» (Θάλασσα των Αστεριών). Για πολύ καιρό, ήταν ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά των Μαλδίβων, αλλά τώρα έχει γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα μέρη του εξωτικού προορισμού.

Η παραλία στις Μαλδίβες που κατά την διάρκεια της νύχτας φωσφορίζει - Εικόνα 4

Η μαγευτική παραλία είναι καλυμμένη από μικροσκοπικούς μικροοργανισμούς, οστρακοειδή στην ουσία, που λάμπουν για δευτερόλεπτα ή και λεπτά τη στιγμή που έρχονται σε επαφή με την επιφάνεια του νερού. Τα συγκεκριμένα πλάσματα, λοιπόν, περιέχουν μια μοναδική ένωση που ονομάζεται λουσιφερίνη, η οποία, όταν εκτίθεται σε οξυγόνο, προκαλεί μια χημική αντίδραση που εκπέμπει μια όμορφη λάμψη, δημιουργώντας αυτό το μοναδικό στον κόσμο θέαμα που στην κυριολεξία συγκλονίζει.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement