ΓΥΝΑΙΚΑ

Ο τρόπος για να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες με ελαιόλαδο

Ο τρόπος για να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες με ελαιόλαδο
Advertisement

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια το ελαιόλαδο έχει αναδειχθεί ως απαραίτητο συστατικό για τη φυσική φροντίδα του δέρματος. Αυτό το δυναμικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικό λάδι ενυδατώνει και θρέφει τα πάντα, από σκασμένα χείλη έως και ταλαιπωρημένους αγκώνες. Ενώ το ελαιόλαδο είναι εξαιρετικό για τη συνολική φροντίδα του δέρματος, τα μέταλλα και τα λιπαρά οξέα του βοηθούν ιδιαίτερα στη φροντίδα των ματιών, δίνοντας λάμψη στους μαύρους κύκλους.

Η βιταμίνη Κ βοηθά, επίσης, στην ομαλοποίηση του τόνου του δέρματος κάτω από τα μάτια. Αν και το ελαιόλαδο δεν θα θεραπεύσει αμέσως τους μαύρους κύκλους, η τακτική εφαρμογή του βοηθά στη μείωση της εμφάνισής τους με την πάροδο του χρόνου, ενώ η χρήση τους θα σας βοηθήσει να απολαύσετε μερικά επιπλέον οφέλη φιλικά προς το δέρμα.

Για να το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει αρχικά να καθαρίσετε καλά το πρόσωπό σας αφαιρώντας το μακιγιάζ από τα μάτια. Τοποθετήστε λίγο ελαιόλαδο στο δάχτυλό σας και κάντε απαλό μασάζ στην περιοχή κάτω από τα μάτια, προσέχοντας μην μπει λάδι μέσα στο μάτι σας.

Το λάδι δεν πρέπει να στάζει από το δάχτυλό σας ή να αφήνει ένα παχύ υπόλειμμα στο δέρμα. Επαναλάβετε τη συγκεκριμένη ρουτίνα σε καθημερινή βάση, ώστε μακροπρόθεσμα να μειώσετε την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και λεπτών ρυτίδων στην περιοχή των ματιών.

Τιπ: Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο προσφέρει πολλά οφέλη ομορφιάς: συνδυάστε το με λίγη χοντρή ζάχαρη για να κάνετε ένα σπιτικό πίλινγκ χειλιών, εφαρμόστε το γενναιόδωρα στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας ως θεραπεία 20 λεπτών πριν από το λούσιμο ή χρησιμοποιήστε το ως ενυδατική κρέμα μαλλιών.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement