ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

Να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη να αποδέχεσαι αυτό που πραγματικά είσαι

Να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη να αποδέχεσαι αυτό που πραγματικά είσαι
Advertisement

Σίγουρα υπήρξαν αρκετές οι φορές που έπεσες κακοπροαίρετα στο στόμα κάποιου με αποτέλεσμα να σε επηρεάσει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να αμφιβάλεις για τον εαυτό σου..

Όχι μόνο να αμφιβάλλεις, αλλά και να προσπαθείς να αλλάξεις όχι για εσένα, αλλά για αυτούς, αυτούς τους τυχαίους που στην ουσία δεν σήμαιναν και ούτε σημαίνουν κάτι για σένα.

Τους επέτρεψες να καθοδηγήσουν το μυαλό σου και να σε φτάσουν στο σημείο να μην σ’ αγαπάς και να μην σε αποδέχεσαι έτσι όπως ακριβώς είσαι. Τους επέτρεψες να πετύχουν το στόχο τους, τον στόχο να σε κάνουν να αισθανθείς άβολα για αυτό που είσαι και να τους πιστέψεις, λαμβάνοντας υπόψη αυτά που λένε, λες κι επειδή τα είπαν αυτοί είναι πραγματικότητα..

Έπεσες χαμηλά στο επίπεδο τους και άφησες τον εαυτό σου να αισθανθεί έστω και ένα λεπτό πως όλα αυτά που ειπώθηκαν είναι και αυτά που σε αντιπροσωπεύουν..

Συμμερίστηκες την άποψη ανθρώπων που διασκεδάζουν με το να ανοίγουν το στόμα τους και να σκάνε όλων των ειδών περιφρονήσεις και χλευασμούς.. Γιατί μόνο με αυτά ζούνε! Μόνο με αυτά αποκτά νόημα η ζωή τους και ακόμη περισσότερο όταν μένεις εκεί και τους ακούς, δείχνοντας την ενόχληση στο βλέμμα σου.. εκεί είναι που το διασκεδάζουν ακόμη περισσότερο..

Ε λοιπόν, καθοδηγητής του μυαλού σου να είσαι παρά μόνο εσύ, μην επιτρέπεις σε κανένα άλλο να το καθοδηγεί για εσένα. Να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη να αποδέχεσαι αυτό που πραγματικά είσαι, να σέβεσαι τον εαυτό σου κι αν ποτέ θελήσεις να αλλάξεις κάτι να το κάνεις επειδή εσύ το θες, όχι επειδή το θέλει κάποιος άλλος για σένα.
Να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και να λες ‘’σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε!’’

Δέσποινα Παντέλα

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement