ΚΟΣΜΟΣ

Ξενοδοχείο στο Παρίσι με υπέροχη θέα φιλοξενεί αστέγους επειδή είναι άδειο από τουρίστες

Ξενοδοχείο στο Παρίσι με υπέροχη θέα φιλοξενεί αστέγους επειδή είναι άδειο από τουρίστες
Advertisement

Ξενοδοχείο φιλοξενεί άστεγους: Το Avenir Hotel Montmartre είναι ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται στο Παρίσι. Κάθε χρόνο προσελκύει πολλούς τουρίστες. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη θέα που προσφέρει στον Πύργο του Άιφελ και την Βασιλική της Σακρέ Κερ. Όμως, λόγω πανδημίας παραμένει άδειο.

Οπότε αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες του σε άστεγους. Άλλωστε, οι άστεγοι είναι οι πρώτοι που έχουν ανάγκη από ένα ζεστό δωμάτιο.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου παρέδωσε τα δωμάτια για ένα χρόνο στην φιλανθρωπική οργάνωση Emmaus Solidarite, η οποία τα χρησιμοποιεί τώρα για ανθρώπους που σε διαφορετική περίπτωση θα κοιμόντουσαν στον δρόμο.

Ξενοδοχείο με υπέροχη θέα φιλοξενεί αστέγους επειδή είναι άδειο από τουρίστες - Εικόνα 1

Ξενοδοχείο φιλοξενεί άστεγους: Τι αναφέρει ο Ιμπραχίμ

Αν δεν ήταν αυτό το δωμάτιο στο ξενοδοχείο, ο Ιμπραχίμ, ένας πρόσφυγας από το Μαλί της δυτικής Αφρικής που έχει ζητήσει άσυλο στη Γαλλία, θα κοιμόταν κάτω στην κουζίνα του εστιατορίου, όπου βρίσκει περιστασιακά δουλειά, ή, όταν δεν υπάρχει αυτό, στον δρόμο.

«Όταν έφτασα (στο Παρίσι) δεν ήξερα κανέναν. Μετακόμιζα συνέχεια σε προσωρινά καταλύματα, κάποιες φορές κοιμόμουν στην κουζίνα ή δίπλα στον κάδο απορριμμάτων. Κάποιες μέρες βρίσκω καμιά δουλειά του ποδαριού και βγάζω περίπου 40 ευρώ, 30 ευρώ, 50 ευρώ και τότε βγαίνω. Όταν βρίσκω τέτοιες δουλειές, πληρώνω ξενοδοχείο, το οποίο στοιχίζει 30 ευρώ, για να περάσω τη νύχτα. Αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό όλη μου τη ζωή», λέει.

Ξενοδοχείο με υπέροχη θέα φιλοξενεί αστέγους επειδή είναι άδειο από τουρίστες - Εικόνα 2 Ξενοδοχείο με υπέροχη θέα φιλοξενεί αστέγους επειδή είναι άδειο από τουρίστες - Εικόνα 3

Στο Avenir Hotel Montmartre, το κόστος του δωματίου καλύπτεται από την φιλανθρωπική οργάνωση. Οι ένοικοι λαμβάνουν τρία γεύματα ημερησίως στην αίθουσα πρωινού και κάθε δωμάτιο έχει τηλεόραση και μπάνιο με ντους. Η φιλανθρωπική οργάνωση καλύπτει το κόστος λαμβάνοντας κυβερνητική βοήθεια.

Ξενοδοχείο με υπέροχη θέα φιλοξενεί αστέγους επειδή είναι άδειο από τουρίστες - Εικόνα 4

Πολλοί ένοικοι υποφέρουν από σωματικές ή ψυχικές ασθένειες λόγω της ζωής τους στους δρόμους και την τραυματική εμπειρία που έχουν βιώσει, σημειώνει ο γενικός διευθυντής της Emmaus Μπρουνό Μορέλ. Η φιλανθρωπική οργάνωση έχει στόχο να τους βοηθήσει να σπάσουν τον κύκλο της έλλειψης στέγης, προσθέτει. «Την ημέρα που ήρθα είπα: τέλεια!», λέει ο Ιμπραχίμ για το ξενοδοχείο και καταλήγει: «Βλέπω μέλλον. Θα έρθει η μέρα που η ζωή μου θα αλλάξει».

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement