ΔΙΑΦΟΡΑ

Αυτοί είναι οι 3 λόγοι που δε μπορείς να χάσεις κιλά ενώ προσπαθείς τόσο σκληρά

Αυτοί είναι οι 3 λόγοι που δε μπορείς να χάσεις κιλά ενώ προσπαθείς τόσο σκληρά
Advertisement

Μικρά πράγματα που τα κάνουμε μηχανικά αλλά τελικά καταστρέφουν τον κόπο μας και τη δίαιτα μας.

Ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που όσο σκληρά κι αν προσπαθούν, δυσκολεύονται πολύ να χάσουν έστω και λίγα κιλά;

Ίσως να δοκιμάζεις τη μία δίαιτα μετά την άλλη, ανάμεσα σε αυτές και μερικές αληθινά κουραστικές μεθόδους διατροφής, ωστόσο, το επιθυμητικό αποτέλεσμα δεν έρχεται. Τι μπορεί να πηγαίνει, λοιπόν, τόσο λάθος;

Σύμφωνα με τη Γαλλίδα fashion και fitness blogger Marie-Anne Lecoeur είναι αρκετά πιθανό να ευθύνεται ένας από τους 3 παρακάτω λόγους:

1. Δεν πίνεις αρκετό νερό

Πιθανότατα δεν πίνεις καν νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα σε περίπτωση που καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες τσάι ή καφέ μέσα στην ημέρα. Το αποτέλεσμα είναι να τρως περισσότερα γεύματα αντί να πιεις νερό, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν απόλυτα το αίσθημα της πείνας από αυτό της δίψας.

2. Kαταναλώνεις πάρα πολλά σνακ

Πολύ συχνά τρώμε παχυντικά σνακ μέσα στην ημέρα μας, δίχως να το έχουμε πραγματική ανάγκη ή δίχως καλά-καλά να το καταλαβαίνουμε. Σύμφωνα με τη Lecoeur, η σχέση των περισσότερων ανθρώπων με τα σνακ γίνεται σταδιακά συνήθεια και έτσι τρώνε τελείως μηχανικά μικρές-μικρές ποσότητες συνέχεια ως προσθήκη στα κυρίως γεύματα τους.

3. Τρως γρήγορα

Όσο πιο γρήγορα τρως τόσο μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού καταλήγεις να καταναλώνεις. Αν φροντίζεις να τρως πιο σιγά τότε θα αισθάνεσαι πιο γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού και συνεπώς θα διακόπτεις το γεύμα σου τη στιγμή που πρέπει.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: womantoc.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement