ΔΙΑΦΟΡΑ

Νοσοκομείο προσέλαβε σκύλο με αποκλειστική δουλειά να λέει «γεια» στους υπαλλήλους

Νοσοκομείο προσέλαβε σκύλο με αποκλειστική δουλειά να λέει «γεια» στους υπαλλήλους
Advertisement

Έρευνες έχουν αποδείξει πως οι σκύλοι επιδρούν θετικά στην ψυχική μας κατάσταση και η παρουσία τους συνδέεται συχνά με χαμηλότερα επίπεδα στρες, άγχους και μοναξιάς.

Τελευταία, πολλά νοσοκομεία προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ευεργετική αυτή επίδραση των σκύλων στους ανθρώπους «προσλαμβάνοντας» τους για να κάνουν παρέα και να παρηγορούν προσωπικό και ασθενείς στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας.

Κάτι τέτοιο έκανε και ένα νοσοκομείο στο Οχάιο που προσέλαβε έναν σκύλο ως «Justice Volunteer», κοινώς εθελοντή, για να χαιρετά ασθενείς στην κλινική.

H Shari Dunaway, γιατρός του νοσοκομείου, δημοσίευσε μια φωτογραφία του σκύλου στο Twitter, γράφοντας: «Το νοσοκομείο προσέλαβε έναν υπάλληλο, του οποίου μοναδική δουλειά είναι να περιφέρεται λέγοντας γεια σε άλλους υπαλλήλους ενώ εργάζονται», σημείωσε η ίδια.

 

Η πρωτοβουλία του νοσοκομείου κατενθουσίασε τους χρήστες στα social media, με κάποιους να απαντούν στην ανάρτηση με παρόμοια παραδείγματα σε άλλες δομές υγείας, όπου έχουν «προσληφθεί» σκύλοι για συμπαράσταση.

 

Με πληροφορίες από Bored Panda

Πηγή : lifo.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement