ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

Η ‘’κατάρα’’ του ανθρώπου με ευαίσθητη καρδιά..

Η ‘’κατάρα’’ του ανθρώπου με ευαίσθητη καρδιά..
Advertisement

Είναι αλήθεια πως το να είναι πραγματικά ευαίσθητος ένας άνθρωπος είναι ‘’κατάρα’’. ‘’ Κατάρα γιατί η τόση ενσυναίθηση του πολλές φορές μπορεί να τον κάνει χίλια κομμάτια..

Ένας ευαίσθητος άνθρωπος, είναι πάντα εκεί για εσένα, δεν θα χρειαστεί να τον φωνάξεις διότι έχει το χάρισμα να ξέρει πολύ καλά όλα τα χρώματα των συναισθημάτων σου, πότε είσαι στις μαύρες σου και πότε όχι αφού είναι σαν και τα βιώνει κι ο ίδιος..

Χαίρεσαι; θα χαρεί διπλά. Στεναχωριέσαι; θα στεναχωρηθεί ακόμη περισσότερο..

Ένας τόσο σπάνιος και ξεχωριστός άνθρωπος, πρόθυμος να σε σηκώσει όταν δεν είσαι καλά, βάζοντας πρώτα εσένα και μετά τον εαυτό του. Για εκείνον σημαντικότερο είναι να γελάς εσύ ..

Δυστυχώς όμως, πολλές φορές δεν του βγαίνει σε καλό, δίνει ακόμη και την ψυχή του για την ευτυχία αυτών που νοιάζεται και αγαπά με αντάλλαγμα την προδοσία και την εκμετάλλευση του. Γιατί φαίνεται οι πλείστοι είναι τόσο ‘’φθηνοί’’, που μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούν να τον ανταμείψουν..

Είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά θα γίνει χαλί να τον πατήσεις, με μια εύθραυστη καρδιά που δεν μπορεί να αφήσει κανένα να πνίγεται στον πόνο.. Ένας άνθρωπος καλοπροαίρετος, γνήσιος, με ευγενική ψυχή που δίνει επειδή το νιώθει, το νιώθει αληθινά..

Θα πιαστεί πολλές φορές κορόιδο κι όταν πια το συνειδητοποιήσει θα βυθιστεί στην θλίψη του, θα κατακλυστεί από απογοήτευση και ένα παράπονο τεράστιο, γιατί αυτά που έδωσε τα έδωσε με όλο του το είναι, χωρίς να σκεφτεί με το μυαλό, αλλά με την καρδιά.. με αποτέλεσμα να την ραγίσει ..

Κι όμως όσες φορές κι αν τύχει να την πάθει, είναι αδύνατον να αλλάξει, αυτό μπορεί να μοιάζει με κατάρα μα συνάμα είναι κι αρετή.. γιατί έχει γεννηθεί για να συμπεριφέρεται σωστά, γιατί ξέρει να αγαπά αληθινά και να δίνεται ολοκληρωτικά ..

Είναι ένας άνθρωπος με αξία ανεκτίμητη, ένας μεγάλος θησαυρός και σπάνιος, που όσοι έχουν την τύχη να τον έχουν δίπλα τους, πρέπει να τον φυλάνε καλά.. τόσο καλά γιατί αν τον χάσουν θα το μετανιώσουν..

Θα το μετανιώσουν γιατί εάν το πάρει απόφαση να φύγει, θα φύγει και δεν θα υπάρχει γυρισμός..

Δέσποινα Παντέλα

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement