Μίνι γαλακτομπουρεκάκια: Υπέροχα, λαχταριστά και πετυχημένα γλυκάκια που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

Advertisement
Μίνι γαλακτομπουρεκάκια: Υπέροχα, λαχταριστά και πετυχημένα γλυκάκια που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί
Advertisement

Λαχταριστά γλυκάκια: Θέλετε να κάνετε μία γλυκιά συνταγή, με κρέμα για τα οικογενειακά και φιλικά πρόσωπά σας; Πρόκειται για μία συνταγή, η οποία μπορεί να σας «λύσει» τα χέρια, καθώς μπορείτε να την προσφέρετε σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε:

Υλικά συνταγής

Γενικά υλικά:

– 1 πακέτο φύλλο κρούστας, κατά προτίμηση φρέσκο

– Βούτυρο για την επάλειψη

Υλικά για κρέμα:

– 4 κούπες γάλα

– 3 ολόκληρα αυγά και 2 κρόκους

– 1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό και επιπλέον 1 κουταλιά ακόμη

– 1/2 κούπα ζάχαρη

– 2 βανίλιες

– 1 κουταλιά βούτυρο

Υλικά για σιρόπι:

– 3 κούπες ζάχαρη

– 2 κούπες νερό

– Λίγο χυμό λεμόνι

– Φλούδα λεμονιού (σ.σ. προαιρετικά)

– 1 ξυλαράκι κανέλας

– 2 βανίλιες

Μίνι γαλακτομπουρεκάκια: Υπέροχα, λαχταριστά και πετυχημένα γλυκάκια που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί - Εικόνα 2

Εκτέλεση συνταγής

– Βράζουμε αρχικά το σιρόπι για 7 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

– Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

– Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες.

– Και τέλος το γάλα σε μικρές δόσεις.

– Βάζουμε σε κατσαρόλα και με το σύρμα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.

– Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.

– Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει.

– Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε σταυρό.

– Παίρνουμε τα ορθογώνια φυλλαράκια που έχουμε κόψει, ανά τρία, τα βουτυρώνουμε το καθένα ξεχωριστά και τοποθετούμε περίπου μια κουταλιά από τη γέμιση.

– Κλείνουμε όπως τις φλογέρες, βουτυρώνουμε καλά τα γαλακτομπουρεκάκια από πάνω και αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

– Μόλις τα βγάλουμε ζεστά από τον φούρνο τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα