Κι αν σου λείπει δεν είναι λόγος να επιστρέψεις

Advertisement
Κι αν σου λείπει δεν είναι λόγος να επιστρέψεις
Advertisement

Τα βρήκατε, τα χάσατε, τα ξαναβρήκατε και ξανά τα χάσατε. Γνωστό μοτίβο που ακολουθούν πολλοί άνθρωποι, σε πολλές σχέσεις και για πολλά χρόνια μέχρι να εξαντληθούν. Σου κάνει τη ζωή πατίνι, σ’ εκνευρίζει όσο δεν πάει, δεν περνάς καλά και καταλαβαίνεις πως δεν πάει άλλο.

Κάνεις το βήμα και χωρίζεις. Πονάς, στεναχωριέσαι, κλαις. Συνέρχεσαι, επανέρχεσαι, πατάς στα πόδια σου γερά και είσαι έτοιμος και πάλι για σχέση. Με τον ίδιο άνθρωπο.

Πέφτεις στην παγίδα σου ξανά και ξανά. Ξέρεις πολύ καλά ποια είναι η διαδικασία και ποια τα στάδια κάθε χωρισμού. Δε χρειάζεται να κρύβεσαι. Εξάλλου όλοι πλέον το έχουν μάθει το ποιηματάκι σας. Και όχι μη μου πεις πως μαζί δεν κάνετε και χώρια δεν μπορείτε με βλέμμα κουταβιού. Εάν δεν κάνετε μαζί, τότε κάνετε χώρια. Είναι πολύ απλό και πολύ ανθρώπινο!

Κάθε φορά σκέφτεσαι πως αυτή είναι η τελευταία που χωρίζετε, γιατί έχεις κουραστεί τόσο πολύ και πρέπει επιτέλους να προχωρήσεις. Κάθε φορά σκέφτεσαι πως αυτή είναι η τελευταία σας επανασύνδεση και στο εξής θα είναι όλα μέλι-γάλα. Πιστεύεις πως επειδή τον σκεφτόσουν τόσο πολύ -όπως και τόσες άλλες φορές- αυτό είναι σημάδι να επιστρέψεις ξανά στην ίδια σχέση. Πείθεις τον εαυτό σου πως αξίζει να γυρίσεις σε κάτι που δε σε ολοκλήρωνε, εκεί που είχες κλείσει την πόρτα, χωρίς όμως να τη σφραγίσεις.

Σου λείπει, ναι. Δεν είναι λόγος όμως να επιστρέψεις. Είναι φυσιολογικό να σου λείπει κάποιος που ήταν στην καθημερινότητα σου και αποτελούσε μέρος της. Λένε να επιστρέφεις εκεί που δεν περνάει μέρα χωρίς να το σκέφτεσαι. Σκέψου πρώτα όμως γιατί έφυγες. Γιατί για να φτάσεις στο σημείο να φύγεις τότε σημαίνει πως ο λόγος ήταν κάτι που δε μπορούσε να διορθωθεί. Γιατί εάν μπορούσε να διορθωθεί τότε δε θα χρειαζόταν να φτάσετε στο σημείο του χωρισμού.

Πριν κάνεις το βήμα να επικοινωνήσεις μαζί του ή να απαντήσεις στο κάλεσμά του με σκοπό να τα ξαναβρείτε σκέψου πολύ καλά. Όταν μια σχέση φτάσει στο σημείο του χωρισμού έχει λόγο. Σημαίνει πως συνέβη κάτι που σας ώθησε σε αυτό το βήμα. Το να επιστρέψεις ξανά σε μια σχέση που έχει τελειώσει, επειδή σου λείπει αυτός ο άνθρωπος είναι επίφοβο, γιατί μαζί με τη σχέση θα επανέλθουν και αυτά που σας είχαν χαλάσει.

Και άντε ας πούμε ότι δεν ανήκετε στην κατηγορία εκείνη που τα βρίσκουν και τα χάνουν ανά εποχή. Ας πούμε ότι χωρίσατε και είσαι στο στάδιο μετά το θυμό και το κλάμα. Σ’ εκείνο το στάδιο των όμορφων αναμνήσεων της σχέσης που πέφτεις πανεύκολα στην παγίδα της επιστροφής. Τότε είναι που συνειδητοποιείς ότι τον σκέφτεσαι κάθε μέρα και σου λείπει. Εκείνο το σημείο που σκέφτεσαι μήπως δεν έπρεπε να είχατε χωρίσει. Σίγουρα αν είναι στην ίδια φάση και ο άλλος το να ξαναβρεθείτε θα είναι όνειρο και θα νιώθετε πιο ερωτευμένοι κι απ’ την πρώτη φορά. Γίνεται όμως αυτό; Να ζήσεις ξανά την ίδια σχέση με τον ίδιο άνθρωπο από την αρχή και να νιώσετε ό,τι είχατε νιώσει;

Δώσε την ευκαιρία και τη δυνατότητα στον εαυτό σου να προχωρήσει, να κάνει το επόμενο βήμα μ’ έναν άλλον άνθρωπο. Η ζωή έχει τόσες πίστες που πρέπει να δοκιμάσεις. Μη μένεις στην ίδια, επειδή την έχεις μάθει καλά και φοβάσαι να πας στην επόμενη για να μη χάσεις. Εξάλλου κάποια στιγμή θα κουραστείς να μένεις στα ίδια. Να θυμάσαι τι άφησες με αγάπη και να θυμάσαι πως καθετί κάνει τον κύκλο του. Πρέπει να το αφήσεις να κλείσει για να μπορέσεις να πας σε κάτι καινούργιο που σε περιμένει. Προχώρα άφοβα στην επόμενη πίστα. Η προηγούμενη μένει ολοκληρωμένη στην κάρτα μνήμης ή τη ρίχνεις στον κάδο για διαγραφή. Δεν επιστρέφεις όμως. Έχεις πάρει όσους πόντους μπορούσες και δεν έχεις άλλη καρδιά γι’ αυτή την πίστα.

Συντάκτης: Βανέσσα Ζαφειροπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Πηγή: pillowfights.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα