Άθλιες αγορές στο Βιετνάμ συνεχίζουν να πουλάνε άγρια ζώα για φαγητό

Advertisement
Άθλιες αγορές στο Βιετνάμ συνεχίζουν να πουλάνε άγρια ζώα για φαγητό
Advertisement

Παρά τα όσα συμβαίνουν παγκοσμίως με την εξάπλωση του ιού, πολλές ανατολικές χώρες συνεχίζουν να έχουν ανοιχτές τις αγορές με άγρια ζώα.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο Βιετνάμ, στο Thanh Hoa Bird Market, τη μεγαλύτερη αγορά άγριων ζώων της χώρας, το οποίο βρίσκεται έξω από την πόλη Ho Chi Minh.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror η αγορά αυτή, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλον τον κόσμο και έχει πολλούς επισκέπτες, συνεχίζει να πουλάει ερπετά, βίδρες, τρωκτικά, ερωδιούς, αρουραίους και άλλα. Τα ζώα αυτά σφάζονται και μαγειρεύονται ζωντανά μπροστά στον πελάτη. Με μια λέξη φρίκη.

Κάποιος που έτυχε να βρίσκεται εκεί τον τελευταίο καιρό μίλησε στη Mirror και έκανε λόγο για κάτι φριχτό. Τα ζώα κρατούνται σε άθλιες, βρώμικες συνθήκες και συχνά είναι άρρωστα ή εξαντλημένα είτε από τη ζέστη είτε από την έλλειψη νερού. Οι αγοραστές μάλιστα κάνουν ό,τι θέλουν σε αυτά τα δύστυχα πλάσματα. Τους σπάνε τα φτερά, τους, τους βγάζουν τα μάτια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις έχουν εδώ και πολλά χρόνια ξεσηκωθεί για τα συγκεκριμένα παζάρια άγριων ζώων αλλά τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ Nguyen Xuan Phuc ζήτησε στο Υπουργείο Γεωργίας να εισηγηθεί νόμο ώστε να απαγορεύεται η παράνομη διακίνηση άγριων ζώων.

Μέχρι να το δούμε αυτό να γίνεται πραγματικότητα αμέτρητα ζώα θα έχουν υποφέρει στις άθλιες αυτές αγορές για να καταλήξουν σε ένα πιάτο.

Άθλιες αγορές στο Βιετνάμ συνεχίζουν να πουλάνε άγρια ζώα για φαγητό - Εικόνα 2

Άθλιες αγορές στο Βιετνάμ συνεχίζουν να πουλάνε άγρια ζώα για φαγητό - Εικόνα 3

Βίδρα πωλείται για 430 δολάρια. Φωτογραφία Van Hong

Άθλιες αγορές στο Βιετνάμ συνεχίζουν να πουλάνε άγρια ζώα για φαγητό - Εικόνα 4

Μεγάλος ερωδιός. Φωτογραφία Van Hong

Άθλιες αγορές στο Βιετνάμ συνεχίζουν να πουλάνε άγρια ζώα για φαγητό - Εικόνα 5

Άγρια πουλιά. Φωτογραφία Van Hong

Πηγή: petpet.news

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα