Αληθινός φίλος, είναι εκείνος που δεν μετράει ούτε απόσταση, ούτε χρόνο

Advertisement
Αληθινός φίλος, είναι εκείνος που δεν μετράει ούτε απόσταση, ούτε χρόνο
Advertisement

Φιλία! Λέξη τόσο ιερή κι όμως τόσο παρεξηγημένη στις μέρες μας.. Και λέω τόσο παρεξηγημένη γιατί δεν θα σου μιλήσω για τους ανθρώπους που βάπτισες φίλους επειδή σου λένε καλημέρα. Ούτε γι’αυτούς που τους γνώρισες χτες από κάποιον κοινό γνωστό και σήμερα δεν σε θυμούνται καν!

Δεν θα σου πω ούτε για εκείνους που σου έκαναν αίτημα φιλίας στο Facebook κι εσύ τους δέχτηκες γιατί είναι φίλοι φίλων σου.

Εγώ θα σου μιλήσω για τους αληθινούς φίλους! Γι’αυτούς που ήρθαν στη ζωή σου και απέδειξαν ότι θα μείνουν για πάντα δίπλα σου! Γι’αυτούς που σε αγαπούν γι’αυτό που είσαι και όχι γι’αυτό που θα ήθελαν να είσαι. Γι’αυτούς που έχουν πάντα μια αγκαλιά ανοιχτή για σένα! Γι’αυτούς που πήρες τηλέφωνο στις τρεις τα ξημερώματα και τους είπες ”δεν είμαι καλά” και στις τρεις και τέταρτο σου χτυπούσαν ήδη το κουδούνι!

Θα σου πω γι’αυτούς που η χιλιομετρική απόσταση που σας χωρίζει, δεν στάθηκε ποτέ αιτία να χαθούν από τη ζωή σου, γιατί με ένα τηλέφωνο ή με ένα μήνυμα, σου υπενθυμίζουν συχνά ότι είναι δίπλα σου! Σου μιλάω για τους φίλους που όταν σε δουν να κλαις, είναι εκεί για να σου σκουπίσουν τα δάκρυα και όταν σε βλέπουν στα πατώματα, πέφτουν δίπλα σου μέχρι να ξανασηκωθείς!

Γι’αυτούς που γελούν με τη χαρά σου, δακρύζουν με τον πόνο σου και στα χώνουν όταν βλέπουν ότι πας να φας τα μούτρα σου, γιατί απλά θέλουν να σε προστατέψουν!

Για εκείνους τους φίλους που όταν στο θυμό σου ξεσπάς επάνω τους, σφίγγουν τα δόντια και γίνονται σάκοι του μποξ, μόνο και μόνο για να λυτρωθείς. Και όταν ο θυμός σου καταλαγιάσει και η συγνώμη βγει αβίαστα από τα χείλη σου, ξέρεις ήδη ότι σε έχουν συγχωρέσει! Γιατί εκείνη τη στιγμή, ο θυμός σου είναι και δικός τους.

Γι’αυτούς που ότι βλακεία και να κάνεις, θα σου πουν “είσαι μ@λάκας αλλά εγώ σε αγαπάω!”

Γι’αυτούς που θα τους εμπιστευτείς το μυστικό σου και θα το πάρουν στον τάφο μαζί τους.

Για εκείνους που θα σε κεράσουν τον καφέ, ακόμα κι αν αύριο δεν θα έχουν να πληρώσουν τον δικό τους.

Κι αν κάποιος σε πληγώσει ή σε συκοφαντήσει, δεν διστάζουν να τον κάνουν εχθρό τους!

Γι’αυτούς τους φίλους σου μιλάω και θα σου πω ότι δεν είναι πολλοί. Ίσως να μετριούνται και στα δάχτυλα του ενός χεριού, όμως είναι αληθινοί και είναι ευλογία να τους έχεις στη ζωή σου! Γιατί ξέρεις πως ότι και να σου συμβεί, ότι αναποδιά κι αν σου προκύψει, έχεις μια μεγάλη και αληθινή αγκαλιά για να κουρνιάσεις και να κλάψεις! Αυτούς τους φίλους αγάπα τους για πάντα!

Γράφει η Κατερίνα Κυπρίου

πηγή : olagiatingunaika

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement