Όχι, Δεν Πέθανε Κανένας Σκύλος Από Κορωνοϊό

Advertisement
Όχι, Δεν Πέθανε Κανένας Σκύλος Από Κορωνοϊό
Advertisement

Eπειδή θα διαβάσατε την είδηση ότι πέθανε ο σκύλος που είχε βρεθεί «ελαφρά θετικός» στον κορωνοϊό να σας ενημερώσω ότι ήταν 17 ετών ράτσας πομεράνιαν, που ο μέσος όρος ζωής εκκινεί στα 12 έτη και κορυφώνεται στα 16.

Για να μην αρχίσετε πάλι κάποιοι κακόβουλοι ή/και ημιμαθείς να μας λέτε ότι τα σκυλιά και τα γατιά θα σας κολλήσουν κορωνοϊό (covid-19). Το συγκεκριμένο σκυλί στο Χονγκ Κονγκ για την ακρίβεια δεν ευρέθη θετικό πολύ ή λίγο, απλώς βρέθηκε μικρό ιικό φορτίο στο στόμα και στα αφτιά του, όπως θα βρισκόταν και σε οποιοδήποτε αντικείμενο εντός της οικείας ενός ανθρώπου που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό (covid-19).

Ο στρατιωτικός κτηνίατρος Χρήστος Μπουζιώτης επισημαίνει ότι «βρέθηκε τμήμα του γενετικού υλικού του ιού σε ένα ζώο παγκοσμίως και όχι ο ιός. Δεν είχαμε ζώο ασθενή ή έστω φορέα του ιού και έχουν εξεταστεί χιλιάδες ζώα σε ένα τεράστιο δείγμα υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αλλά και της WSAVA. Να μη φοβάται κανένας για το ζώο του. Να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής για να τα προστατεύουμε όχι μόνο από τον κοροναϊό (αυτή είναι η σωστή ονομασία της ομάδας αυτής των ιών) αλλά γενικά. Συμβιώνουμε μαζί τους δεν παρασιτούμε εις βάρος τους»

ΥΓ: Συνάδελφοι δημοσιογράφοι όταν (ανα)παράγετε ειδήσεις για τα ζώα να έχετε στο μυαλό σας ότι επηρεάζετε τη ζωή πλασμάτων που δεν έχουν φωνή και δυνατότητα να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και να απαντήσουν στην κατάφωρη αδικία κατά τους. Με τα τρομολαγνικά και ανυπόστατα δημοσιεύματα γίνεστε συμμέτοχοι στις εγκαταλείψεις και τις κακοποιήσεις τους. Ένα «ρεπορτάζ» για εσάς, όλη τους η ζωή για εκείνα.

Σταματίνα Σταματάκου, δημοσιογράφος

Πηγή: marketnews.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα