Νηστίσιμες τηγανίτες που γίνονται αφράτες μέσα και τραγανές έξω, για όταν θέλουμε να φάμε κάτι στα γρήγορα

Advertisement
Νηστίσιμες τηγανίτες που γίνονται αφράτες μέσα και τραγανές έξω, για όταν θέλουμε να φάμε κάτι στα γρήγορα
Advertisement

Νηστίσιμες τηγανίτες: Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, γευστικό, αλλά και νηστίσιμο γλυκό; Θέλετε να έχετε κάποιο έτοιμο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας; Μην αγχώνεστε. Δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε κατά γράμμα, την παρακάτω συνταγή.

 Υλικά συνταγής

– 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

– Χυμός από 3-4 πορτοκάλια

– Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο

– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

– 1/2 κούπα νερό σπορέλαιο για το τηγάνισμα

– Μέλι, για το σερβίρισμα

– Κανέλα, για το πασπάλισμα

– Τριμμένα καρύδια, για το πασπάλισμα

* Προσοχή: Τα συγκεκριμένα υλικά αφορούν επτακόσια γραμμάρια μείγματος.

Νηστίσιμες τηγανίτες που γίνονται αφράτες μέσα και τραγανές έξω, για όταν θέλουμε να φάμε κάτι στα γρήγορα - Εικόνα 1

Εκτέλεση συνταγής

– Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με έναν αυγογδάρτη, το αλεύρι, τον χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη και σιγά-σιγά το νερό. Κάνουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία έως ότου να έχουμε ένα σωστό χυλό (σ.σ. όχι πάρα πολύ υδαρή, ούτε όμως και σφιχτό).

– Ρίχνουμε ελάχιστο σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

– Βάζουμε, το σπορέλαιό μας, στη φωτιά.

– Όταν κάψει, ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό.

– Γυρίζουμε και από την άλλη μεριά τις τηγανίτες μας για να πάρουν χρώμα.

– Βγάζουμε, τις τηγανίτες μας, με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε μια πιατέλα, με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

– Σερβίρουμε, με μέλι, κανέλα, αλλά και καρύδια.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα